To je to što me zanima!

Podržao ga: Baldasar ustrojio Split uz pomoć Željka Keruma

Nezavisna lista Marijane Puljak, s kojom se Baldasar javno dogovarao, nije podržala prijedlog jer nije prošao njihov amandman o spajanju Ureda grada i Kabineta gradonačelnika
Vidi originalni članak

Ustrojstvo Gradske uprave, koje je predložio splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, prihvaćeno je na nastavku sjednice Gradskog vijeća, zahvaljujući podršci vijećnika HGS-a, bivšeg gradonačelnika Željka Keruma te nezavisnih lista don Ivana Grubišića i Anđelke Visković. Nezavisna lista Marijane Puljak, s kojom se Baldasar javno dogovarao, nije podržala prijedlog jer nije prošao njihov amandman o spajanju Ureda grada i Kabineta gradonačelnika.

Usvajanju ove točke prethodila je burna rasprava u kojoj su se oporbeni vijećnici usprotivili povećanju administracije, a kritizirali su i izjave Marijane Puljak kako će s novom vlasti sudjelovati na projektima.

- To je politička odluka pa se odlučite jeste li uz vlast ili ste oporba - pozvala ju je Ljubica Vrdoljak (HDZ) prije glasovanja.

- Imam pravo proširiti krug ljudi. Da bismo prešli u fazu projekata, koji su pripremljeni, prvo moramo proći ovu fazu, a to je politička - rekao je Baldasar. 

Novo ustrojstvo, zbog kojeg je sjednica prošlog tjedna prekinuta, omogućio mu je njegov prethodnik. Broj službi povećao se sa 16 na 19.

- Ja sam rekao da ćemo podržavati ono što mislimo da je ok. Ivo je pobijedio na izborima, ima pravo birati suradnike i napraviti plan rada. Čovjek je legalno pobijedio i treba ga pustiti da radi. Hoće li napraviti dobar posao ili loš, pokazat će vrijeme. Digli smo ruke jer nije u redu stvarati krizu vlasti i nekoga blokirati u radu - obrazložio je podršku HGS-a Željko Kerum koji tvrdi da je oporba aktualnoj vlasti.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ilmare 17.09.2013.

    Ma ,šta se čudite ?? Sve za vlast,vlast ni za što.....

  • zng108 17.09.2013.

    nemogu vjerovati da kriminalca keruma netko jos drzi u stranci i vjecu grada................

  • sestro 17.09.2013.

    koji jadnik..kao i đapić u osijeku..a parija još jadnija koja ih je jako pljuvala a sad su im dobri..gdje su sad partijski pljuvači keruma?

Komentiraj...
Vidi sve komentare