To je to što me zanima!

'Podržat ćemo kandidata Litve, jer se Jeremić javio prekasno'

Kandidatura Vuka Jeremića za predsjednika Generalne skupštine UN-a pojavila se neočekivano i u zadnji čas, rekla je danas šefica diplomacije Hrvatske Vesna Pusić
Vidi originalni članak

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić danas je u Beogradu sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem razgovarala o bilateralnim odnosima Hrvatske i Srbije, suradnji u regiji i o procesu europskih integracija cijele regije, javljaju mediji u Srbiji.

- Potvrdili smo zajedničke stavove o daljnjem jačanju odnosa i potrebu i želju ulaganja zajedničkih napora u daljnje unapređenja regije - rekla je šefica hrvatske diplomacije, koja sudjeluje na neformalnom ministarskom sastanku Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi u Beogradu. Vesna Pusić je izjavila Tanjugu da će Hrvatska za mjesto predsjedavajućeg Generalne skupštine UN podržati kandidata Litve.

- Kandidatura Vuka Jeremića se pojavila neočekivano i u zadnji čas. Osim toga, između tog predsjedanja i odluka stoje izbori u Srbiji i vjerojatno će biti važno kako će ti izbori proći - rekla je Vesna Pusić i potvrdila kako su o kandidaturi iz Litve ranije objavljeni razgovori o potpori.

Ministrica se danas sastala i s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji i nakon sastanka u hrvatskom veleposlanstvu izjavila kako je bilo je riječi o obrazovanju, političkom predstavljanju hrvatske manjine, znanstvenoj i kulturnoj suradnji. Šefica diplomacije Hrvatske rekla je kako su suradnja i razgovor sa srpskim dužnosnicima "sigurno mogući i ubuduće očekuje ozbiljne pomake".

Idi na 24sata

Komentari 36

  • čamil 01.02.2012.

    A vesna, kud se bre dene pa izdade svoje.

  • gea55 01.02.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • vox populi 01.02.2012.

    Gospođi ne treba titlovati srpske filmove ,ona razumije svoj maternji jezik

Komentiraj...
Vidi sve komentare