To je to što me zanima!

'Podržavamo tete u vrtićima, Zagreb ne poštuje standarde'

SDP će za godinu dana, kada preuzme gradsku vlast, provesti plan izgradnje novih kapaciteta, a dio toga će biti i mobilni vrtići. Dio plana je i da sva djeca uče besplatno jedan strani jezik, kaže Bernardić
Vidi originalni članak

SDP-ov Davor Bernardić se u srijedu na konferenciji za novinare osvrnuo na stanje u zagrebačkim vrtićima. Rekao je da je SDP uputio točku u gradsku Skupštinu i nada se da će se o tome raspravljati sljedeći četvrtak.

- SDP podržava zahtjev odgojiteljica jer smatra da su razumni. Prosvjedi su legitimno i legalno sredstvo pritiska na poslodavca. Zabrinjavajuće je da se u Zagrebu ne poštuju pedagoški državni standardi pa je u nekim vrtićkim skupinama više od 30 djece. To je izrazito teško za odgojiteljice pogotovo s najmanjom djecom - rekao je Bernardić i dodao da gradonačelnik Milan Bandić iznosi šuplje priče o vrtićima i sportskim dvoranama.

- To dokazuju planovi izgradnje koji stoje od 2012 za npr. Malešnicu i Špansko. SDP će za godinu dana, kada preuzme gradsku vlast, provesti plan izgradnje novih kapaciteta, a dio toga će biti i mobilni vrtići. Dio plana je i da sva djeca uče besplatno jedan strani jezik i imaju jednu besplatnu aktivnost - rekao je Bernardić.

Bernardić je rekao i da  podržava prijedlog da se zastupnike u gradskoj Skupštini ne plaća ako ne dolaze na sjednice. Novinari su ga pitali i o tome ima li podršku Zorana Milanovića u utrci za Zagreb. 

- To treba pitati Milanovića, ali ja sam spreman preuzeti odgovornost za Zagreb - rekao je Bernardić.  

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • montex 11.05.2016.

    sve govoris da bi dosa na vlast....obicni neradnice

  • vox populi 11.05.2016.

    Ahahaha veču glupost nisam čuo dugo djecu od 2 godine učiti strani jezik,možda Ruski,a vlast u Zagrebu možeš samo sanjati u ostalom Zoka te još malo šalje Baldasaru kao ispomoć.

  • barbossa 11.05.2016.

    A da znaš kak' je tvoj Jovo tek poštivao standarde kad se mračila lova iz MZOS-a. Bio ti je umrežen s Lovrićem "pročelnikom" Gradskog ureda za obrazovanje i šport i Bandićevim chiefom izbornog stožera. A da samo znaš kak' je tek DORH bio umrežen sa svima njima, ne bi ovak' sr.o u javnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare