To je to što me zanima!

Podsjetite se kako se Todorić uspio useliti u Kulmerove dvore

Prema lokacijskoj dozvoli iz 2003., Kulmerovi dvori izgrađeni u zoni zaštitnog zelenila imali su javnu namjenu kao reprezentativni hotel. No, hotel nikad nije otvoren za javnost...
Vidi originalni članak

Članovi platforme Zagreb je NAŠ! prije osam godina predvodili su grupu aktivista koja se u Šestinama željela prijaviti u hotel, u Kulmerove dvore. 

Grupu su predvodili Tomislav Tomašević i Teodor Celakoski, a s njima je razgovarao predstavnik Todorićevih, Agrokorov savjetnik Tonči Kriste, koji im je rekao da ne mogu ući jer se radi o objektu u privatnom vlasništvu.

Naime, prema lokacijskoj dozvoli iz 2003. godine, taj objekt izgrađen u zoni zaštitnog zelenila imao je javnu namjenu: reprezentativni hotel. Hotel nikad nije otvoren za javnost, a izmjena GUP-a 2009. omogućila je Todorićima njegovu prenamjenu u privatni dvorac.

- S obzirom da za hotel treba izvršiti kategorizaciju, postupak čega je u tijeku, hotel još uvijek nije u funkciji, nije otvoren i ne radi - pravdao se tada Kriste i dodao da očekuje da će se hotel otvoriti kad se završi kategorizacija, a bilo mu je teško reći kad bi to moglo biti. Prošlo je osam godina, a Kulmerovi dvori nisu kategorizirani ni danas.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • grandtheft 18.04.2017.

    **ebe mi se zato! Glasam za HDZ ili SDP i to je to..

  • svanuće 18.04.2017.

    Nije važno kako si i sa kojim novcem došao do svetinje privatnog vlasništva,važno je da ne SMIJEŠ dirati u PRIVATNO vlasništvo,pukni grome.

  • 2 x general 18.04.2017.

    kategorizirao je gazda hrvate!! - gore od franceka

Komentiraj...
Vidi sve komentare