To je to što me zanima!

Poginuli prijatelji spremali su se za fakultet i zaruke

UNIŠTENA MLADOST: Poginula Martina trebala je isprobati haljinu za maturalni ples. Marin je planirao oženiti zaručnicu. Povljana sada tuguje
Vidi originalni članak

Povljana je cijelu nedjelju bila mjesto u kojem je vladala stravična tišina. Nesreća u kojoj je troje mladih sumještana izgubilo živote težak je šok za svih 100 stanovnika. Otac teško stradalog Darija Škode izbezumljeno je promatrao mjesto nesreće.
- Bio sam u bolnici i vidio sam moga Darija. Kratko smo popričali. Bio je u šoku i gotovo ničega se ne sjeća – kratko je prozborio zabrinuti otac.
A pred kućom maturantice Turističko-ugostiteljske škole u Zadru Martine Škode šok i tuga. Nitko u nedjelju nije mogao povjerovati da Martina neće u ponedjeljak otići po haljinu za maturalnu zabavu. Njezina želja da upiše fakultet ostat će neispunjena, kao i plan Marina Orlića da uskoro oženi zaručnicu, studenticu u Rijeci. Njegov otac gušio se od jecaja i proklinjao sudbinu.
- Da sam barem ja poša umisto moga sina – jedino je što je kroz suze uspio izustiti neutješni otac.
Isti prizor bio je i pred kućom Ante Pogorilića. Tuga se uvukla u čitavo mjesto, koje ne pamti takvu nesreću. Njih je petero, odreda pričaju mještani, bilo skladno i mirno društvo, osim prijateljstvom, povezano i rodbinskim vezama. Bili su, kažu, uzor svojim vršnjacima.



ZASTAVE NA POLA KOPLJA, ZA SVAKU ŽRTVU PO DAN ŽALOSTI
Općinsko vijeće Povljane proglasilo je trodnevnu žalost. Za svaku žrtvu po jedan dan. Pokopat će ih zajedno, vjerojatno u utorak. Crne zastave na zgradi općine i ostalim ustanovama u mjestu u nedjelju su bile na pola koplja. Pred kućama obitelji stradalih jučer su bile kolone mještana koji su došli izraziti sućut. Njihov prijatelj Tonči S. (21), koji je skrivio prometnu nesreću, uz kaznene je prijave priveden istražnom sucu Županijskoga suda u Zadru. Dozanjemo da je Tonči prije mjesec dana dobio vozačku dozvolu.

PIJAN PRIJATELJE ODVEZAO U SMRT PA SE HTIO UBITI

Idi na 24sata

Komentari 56

  • priska 25.04.2010.

    kad čitate ovaj tekst niti malo se ne razlikuje od ostalih,samo promijeniš inicijale i dobiješ vijest za crnu kroniku!i može policija i vlada trubiti da se nešto čini da nam manje ljudi gine po cesti ali ja mislim da je to još uvijek stvar kučnog odgoja,i roditeljske stege nad mladim vozačima!

  • dalmatar 25.04.2010.

    a triba li ovo uopće komentar osim tišine suosjećanja sa svima .?

  • audrey 25.04.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare