To je to što me zanima!

Poginulom biciklistu iz Rijeke prošle godine izgorjela je kuća

Zbog prebrze vožnje i uvjeta na mračnoj, zavojitoj cesti, vozač automobila oko 19.40 udario je u vremešnog čovjeka, koji je kolnikom gurao bicikl i koji je nakon udarca preminuo...
Vidi originalni članak

Teška sudbina zatekla je Mladena Bana (72), koji je preminuo u prometnoj nesreći u petak u Podhumu ponad Rijeke. Do nesreće je došlo sinoć na mračnom dijelu županijske ceste 5028 koja vodi kroz naselje, a kojom se iz smjera istoka prema zapadu kretao VW Polo riječke registracije.

Zbog prebrze vožnje i uvjeta na mračnoj, zavojitoj cesti, vozač automobila oko 19.40 udario je u vremešnog čovjeka, koji je kolnikom gurao bicikl i koji je nakon udarca preminuo na mjestu. Podsjetimo, Mladen Ban javnosti je poznat od prošle godine kada mu je u požaru u Podhumu potpuno izgorjela kuća.

NESREĆA IZNAD RIJEKE Podhum: U prometnoj nesreći smrtno stradao biciklist

– A što da vam kažem, sve je otišlo k vragu. Polio sam vatru, ali u kući je bilo dosta materijala i oganj se brzo proširio. Izgorio je krov i sve u kući. To je stara kuća, ima sto godina, nije bila osigurana – rekao je tada šokiran i vidno utučen umirovljenik, koji je nekada radio kao bankarski službenik, tj.blagajnik, u ondašnjoj Adriabanci u Rijeci.

Nesretnog Bana sudbina nije štedjela ni prije deset godina kada mu je izgorjela još jedna kuća u Sobolima.

- I ta kuća je bila puna svega i svačega kada ju je prije desetak godina zahvatila vatra. Sve je izgorjelo. Taj čovjek baš nema sreće - kažu žitelji Podhuma za bivšeg susjeda, koji navodno potječe iz imućne obitelji, no nikada se nije ženio nit ima djece pa je u kući živio sam.

Zanimljivo je kako su vatrogasci tijekom čišćenja zgarišta kuće bivšeg bankarskog službenika, gdje su nailazili na svakojake predmete, našli popriličnu svotu novčanica od 10 i 20 nekadašnjih hrvatskih dinara, koje su bile u opticaju kratko vrijeme nakon proglašenja nezavisnosti.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • savagebrodo 29.09.2018.

    cuo sam da je stari mrtav pijan gurao bike po cesti tako da ono

  • nepoželjan 29.09.2018.

    je da..pa najlakše je napisati da je zbog brzine..inače polo je poznat po tome što razvija neslučene brzine..i naravno onda se dogodi da u mraku pri takvim brzinama ne vidiš dedu oblečenog u ninđa odjeću kak gura bicikl bez svjetla po sred ceste..a još kak dobro čuje,mogel ga je pogodit i trajekt iza leđa ,ovaj ga nebi ni čul ni videl

  • japanokinez 29.09.2018.

    Ovo sve nije vrijedno spomena. Auto koje ga je roknulo valjda je trebalo na 100 kilometara znati da je lik u mraku i da mu se gura bicikla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare