To je to što me zanima!

Poginuo vozač cisterne nakon eksplozije: 'Svladao ga umor'

U nesreći je jedna osoba - vozač cisterne - poginula a više od 70 je ozlijeđeno, petnaestak teško, među kojima vatrogasci i redarstvenici koji su stigli na mjesto nesreće prije eksplozije
Vidi originalni članak

U utorak je u Bologni u tijeku bila istraga kojom se pokušava utvrditi zašto je u ponedjeljak, unatoč sigurnosnim propisima koji su na snazi, eksplodirala cisterna na obilaznici u tome gradu na sjeveru Italije pri čemu je poginula jedna osoba, a promet se polako vraća u normalu.

U nesreći je jedna osoba - vozač cisterne - poginula a više od 70 je ozlijeđeno, petnaestak teško, među kojima vatrogasci i redarstvenici koji su stigli na mjesto nesreće prije eksplozije. Mnogi su zadobili opekline, a neki ozljede od krhotina metala i stakla.

Vozača, 42-godišnjeg Talijana koji je, kako piše tisak, imao višegodišnje iskustvo u prijevozu zapaljivih tvari, možda je "svladao umor ili je na trenutak bio nepažljiv", rekao je za radio državni tužitelj u Bologni, Giuseppe Amato.

No takve cisterne moraju u načelu biti opremljene radarima koji aktiviraju kočenje ako vozač to ne učini, istaknuli su stručnjaci.

Na video snimkama se ne vidi da je vozač cisterne pokušao kočiti kako bi izbjegao kamion s kojim se sudario.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare