To je to što me zanima!

Pogledajte kako privode nacista koji je u Zagrebu vrijeđao ljude

Snimke u kojima prilazi stranim radnicima u Zagrebu i rasistički ih vrijeđa proširile su se društvenim mrežama
Vidi originalni članak

Priveden je Juraj Mesić (35) zvani Juka iz Ivanić Grada zbog rasističkog ispada prema dostavljaču Wolta porijeklom iz Indije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Snimke u kojima prilazi stranim radnicima u Zagrebu i rasistički ih vrijeđa proširile su se društvenim mrežama. 

Zagrebačka policija objavila je kako je odmah nakon što su se pojavila snimke započela kriminalističko istraživanje i vrlo je brzo utvrdila indetitet čovjeka sa snimki. Nakon toga su objavili i kako je 35-godišnji muškarac priveden.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Policija je uhitila nacista koji je vrijeđao Indijce. To je pohvalno. Ali problem je ipak mnogo veći

Muškarac je objavio više snimki na kojima rasistički vrijeđa ljude tamne boje kože.

- Evo još jedan Untermensch u Zagrebu. Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. Je*eni nigeru. Otkud si? Indija? Odi doma u Indiju onda.  Ovo je naša zemlja: Hrvatska. Ovo je Europa. Za bijele ljude, a ne za crnce. Dođem u Zagreb i prvo što vidim je crnac. Ej, niger. Evo ga, niger. Od*ebi. Sieg Heil - govori tip na snimci.

Policija bi rasista sa snimke mogla teretiti za javno poticanje na mržnju i nasilje iz članka 325. stavak 1. Kaznenog zakona, za što se predviđa kazna zatvora do tri godine.

Na jednoj snimci izvrijeđao je radnika Wolta koji je ostao miran na sramotne provokacije i uvrede. A tijekom privođenja, čim je vidio fotoreportera, počeo je vikati 'Heil Hitler'. 

SRAMOTAN ISPAD U ZAGREBU Šef Wolta o vrijeđanju stranih radnika: 'Sramotno. Potrebna je nulta stopa tolerancije za ovo'

Idi na 24sata

Komentari 88

  • sinisabudimir 16.03.2023.

    A ovi nacisti iz Ukrajine su OK !?

  • Evo zore 15.03.2023.

    A kada će pohapsiti ratne zločince iz 1991.? Svi slobodno šeću po HR. U Vukovaru ih nitko ne dira. Još rade tamo gdje Hrvati ne mogu ??? Kada ćete? A ove što nas pljačkaju 30 godina ? Kada?

  • vilim1234 14.03.2023.

    koja budala ,mogao je vikati na kraju,Slava Ukrajini ,pa da vidim tko bi ga priveo

Komentiraj...
Vidi sve komentare