To je to što me zanima!

Pogledajte kakve će poslove raditi Hrvati u Europskoj uniji...

Radna mjesta na koja se Hrvati mogu javiti su asistent i administrator, a područja koja se traže su europska javna politika, pravo, ekonomija i komunikacije
Vidi originalni članak

Najmanje 210 Hrvata će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju dobiti priliku raditi u europskim institucijama, a radna mjesta uz proširenje EU-a na Hrvatsku treba odobriti Odjel za proračun, na zahtjev Komisije. Tportal javlja kako su radna mjesta na koja se Hrvati mogu javiti asistent i administrator, a područja koja se traže su europska javna politika, pravo, ekonomija i komunikacije. 

Prirodnjaci i jezičari spadaju pod europsku javnu politiku, a šest je institucija u kojima će se zapošljavati. Radi se o Europskom parlamentu, Europskoj komisiji, Vijeću Europske unije, Vijeću regija, revizorskom sudu i sudu pravde. 

Za administratora se traži visoka stručna sprema, a za asistenta je potrebno imati srednju stručnu spremu. Prosječna početna plaća za administratore je između 4.300 i 5.600 tisuća eura bruto. Ističe se i kako svi koji žele raditi u Bruxellesu moraju izvrsno poznavati najmanje dva jezika Unije u govoru i pismu, jer se poslovi često obavljaju na više jezika. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • ludom 30.05.2012.

    Imao sam prilike vidjeti kako neke osobe (koje će sigurno raditi u EU institucijama) govore strane jezike. Neka nam obznane kojih će to 210 Hrvata tamo raditi.

  • Stara_1 30.05.2012.

    tekst zvuci kao mamac-oglas gdje slijedi neka uplata itd,,,,gluposti....

  • Šubidubidu 28.05.2012.

    Pustimo da vrijeme pokaže kako će biti, a svakim novim danom pokušajmo si život učiniti boljim i kvalitetnijim, svoje probleme rješavajmo sami, nitko ih neće za nas riješiti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare