To je to što me zanima!

Pogledajte snimku vlaka u Požegi: Odvlače ga s tračnica

U vlaku je bilo 50-ak učenika srednjih škola koji su putovali na nastavu. Neki od njih su zadobili sitnije ozljede, a sve su ih nakon nesreće pustili kući odnosno nisu morali na nastavu
Vidi originalni članak

Policija je u petak završila očevid sudara šlepera i vlaka do kojeg je došlo u petak oko 12.35 sati u Požegi u Zrinskoj ulici. Istu večer odvezena je olupina vlaka s tračnica kako bi se željeznički promet ujutro mogao nastaviti prema rasporedu.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako stoji u priopćenju policije, vozač (56) vozio teretno vozilo marke „Volvo“, pulskih registarskih oznaka te se u koloni zaustavio na prijelazu ceste preko željezničke pruge u trenutku kada se spuštala rampa. 

- Na njega je naletio putnički vlak kojim je upravljao 51-godišnjak. U prometnoj nesreći oba vozača su lakše ozlijeđena, dok protiv 56-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - objavila je policija.

VIDEO: STAO U KOLONI Detalji nesreće u Požegi: Vozač šlepera se zaustavio na pruzi u trenutku kad se spuštala rampa

Podsjetimo, svjedoci su rekli kako se zbog radova u spomenutoj ulici vozilo u koloni, a prikolica šlepera je ostala na pruzi baš kad se spustila rampa. U vlaku je bilo 50-ak učenika srednjih škola koji su putovali na nastavu. 

Neki od njih su zadobili sitnije ozljede, a sve su ih nakon nesreće pustili kući odnosno nisu morali na nastavu. Strojovođa, kad je vidio da ne može izbjeći sudar, učenicima je navodno doviknuo da se sklone u stražnji dio vlaka kako ne bi stradali. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 02.10.2021.

    Pazi likove koji smatraju da kamiondžija nije kriv. Nadam se da nemate vozačku, niti da ćete ju ikad imati. Natrpajte mi minuse, samo se držite podalje od cesata.

  • najiram 10 02.10.2021.

    krivi su oni koji su farbali cestu...trebali su obezbijediti siguran promet...postaviti ljude koji će regulirati promet i  propuštati vozila...

  • Da Stef 02.10.2021.

    čovjek naišao na kolonu kad je prelazio prugu, sve stalo i iza njega gužva...... zvono javlja dolazak vlaka, kamion ne može ni napred ni nazad..... rampa se spušta i eto vlaka....... cijela priča

Komentiraj...
Vidi sve komentare