To je to što me zanima!

Pogledajte vježbu morskih i zračnih snaga Obalne straže

MORH je objavio kako je u srijedu i četvrtak bila vježba pomorskih i zračnih snaga Obalne straže RH. Provedeno je bojevo gađanje topničke posade ophodnih brodova
Vidi originalni članak

Na pomorskom poligonu u akvatoriju srednjeg Jadrana, u srijedu, 18. i četvrtak, 19. travnja, provedeno je  uvježbavanje pomorskih i zračnih snaga Obalne straže RH. Tom prigodom provedeno je bojevo gađanje topničke posade ophodnih brodova iz strojnice 12,7 mm (Browning), dok su zračne snage provele uvježbavanje akcija traganja i spašavanja, objavio je u četvrtak MORH

- U prvoj fazi je bilo gađanje danju pri realnim uvjetima, normalnoj vidljivosti, realnom stanju mora 1 do 2 i srednjoj brzini broda. Gađalo se na mete udaljene 1200 do 1400 metara. Na moru su bila dva ophodna broda OB1 i OB2 ali su na njima bile i gađale topničke posade svih brodova Obalne straže - objavio je MORH. 

U slijedećoj fazi će se, prema objašnjenju kapetana bojnog broda Stošić, obuka provoditi pri maksimalnoj brzini broda i složenijim hidrometeorolškim uvjetima, a najsloženije će biti gađanje noću u realnim meteo uvjetima. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • tom milles 19.04.2012.

    Tko tu koga veslati hoće ?..i pored svih tih naših silnih eskadrila borbenih aviona kao i pomorskih flota do dna naoružanih brodova razarača,fregata ,torpiljarki i još koje čega ..ono dođe slovenski policijski gliser u naše teritorijalne vode i tjera naše ribare sa njihovog vlastitog mora...tko je tu onda lud a tko zbunjen ili pak jedno i drugo..

  • deyooo13 19.04.2012.

    jel to vježbaju oprašivanje komaraca?

  • Perjanik 19.04.2012.

    hahahahahaha, kako su smijesni...

Komentiraj...
Vidi sve komentare