To je to što me zanima!

Pokaznu vježbu vatrogasaca nadgledali Josipović i Ostojić

Vatrogasnu vježbu u medulinskoj sportskoj lučici Campanož pratili su i brojni znatiželjnici. Radilo se o vježbi kod sudara i pada zrakoplova te gašenja požara
Vidi originalni članak

Nakon sudara dvaju malih zrakoplova vozač jednog od njih ostao je prikliješten dok je zrakoplov počeo goriti. U kratkom roku čule su se sirene vatrogasaca, Hitne pomoći, policije....Uspješno se izvukao unesrećeni, ali požar se širi na obližnju šumu pa su u pomoć pozvani vatrogasci Istre ali i cijelog priobalja. Air traktor je u dva navrata gasio požar mlazom vode. 

Na svu sreću radilo se samo o uspješnoj odrađenoj vatrogasnoj vježbi u medulinskoj sportskoj lučici Campanož i to samo nekoliko sati nakon što je manji zrakoplov pao na terasu jednog vrsarskog kafića. Pokaznu vježbu su u petak u 17 sati pratili i brojni znatiželjnici jer je bila javna, a radilo se o vježbi kod sudara i pada zrakoplova te gašenja požara otvorenog prostora. 

Prisustvovao je i predsjednik Republike Ivo Josipović koji je na pokaznu vježbu došao helikopterom, ministar zdravlja Rajko Ostojić te zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić i brojni vatrogasni službenici iz zemlje i inozemstva. Nakon uspješno odrađene akcije Dino Kozlevac, istarski vatrogasni zapovjednik rekao je da je razlog održavanja akcije u Istri upravo taj jer ima dosta sportskih zračnih luka. Predsjednik Josipović akciju je ocijenio uspješnom. 

- Zadovoljan sam viđenim i vatrogasci su pokazali da su uigrani te da su savladali sve one potrebne vještine za gašenje požara. Mislim da je važno da se pripremamo za one teške trenutke koji mogu doći jer i na primjeru Slavonije se pokazalo koliko je važno biti spreman - rekao je predsjednik Josipović.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • dik 08.06.2014.

    Nadgledali vjezbu a na drugom privatnom aerodromu u gotovo identicno vrijeme pao mali avion...i na svu srecu se nije zapalio...iiiii!.

  • ansevar 07.06.2014.

    Sve ok, znam da je potrebno provoditi vježbe, ali da li je potrebno činiti to baš sada?Toliko ljudstvo, vozila, aparati su sada potrebniji u Slavoniji, i to je vrsta vježbe. Kad država treba stegnuti kaiš u svim područjima mi trošimo za vježbe, predsjednik troši gorivo na vožnju helikopterom, a možda već sutra zatreba nekog hitno prebaciti helikopterom do bolnice. Ti dečki i ta vozila bi trebala biti tamo gdje su sada stvarno potrebni, a vježbe ostavimo za neko drugo vrijeme.Ovdje štedi, a tamo troši.

  • Lori Loredana 07.06.2014.

    Ovog Josipovića, više ne mogu gledati, kako u ovoj krizi troši naš novac. Troši novac koji je daleko potrebniji npr. u Slavoniji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare