To je to što me zanima!

Pokazuju snagu: Iranski ratni brodovi opet ušli u Mediteran

Iranski razarač Shadid Qandi i brod za opskrbu Kharg ušli su u subotu u Mediteran drugi put od 1979. godine. Iran tako želi poslati ''poruku mira i prijateljstva''
Vidi originalni članak

Iranski ratni brodovi ušli su u subotu ujutro u Mediteran, nakon što su prošli kroz Sueski kanal, prenose svjetski mediji, kako bi "pokazali snagu iranske mornarice te uputili poruku mira i prijateljstva". Riječ je o, kako prenosi BBC, razaraču Shahid Qandi te brodu za snabdijevanje Kharg, a izvori agencije Reuters navode kako su brodovi na putu za Siriju.

To je drugi puta od islamske revolucije 1979. da iranski brodovi ulaze u Mediteran, prvi puta je bilo prije godinu dana, kada je zbog takvog poteza Izrael stavio svoju mornaricu u stanje pripravnosti.

Iranci su posljednjih mjeseci svojim brodovima plovili kroz Indijski ocean i Perzijski zaljev, te Adenski zaljev u kojem su štitili svoje trgovačke brodove od somalijskih pirata.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Sicma 19.02.2012.

    Iran velikooom brzinom pravi brodove i podmornice i obogacuje raketni sustav..

  • 19.02.2012.

    Žalosno je da je svijet na rubu još jednog rata između SAD-a i "sila zla", na rubu divljanja cijena nafte pa onda i hrane i svega drugog. Al to nije top vijest u našim informativnom medijima. Važno je koliko je desna Sorajina sisa teža od lijeve sise ili što je Modni štakor našao u ormaru Nives Celzijus. Kud ovo vodi ....

  • user_43510 19.02.2012.

    obožavam ove naše novinare velike poznavatelje hrvatskog pisma i jezika, pa tako vole redoviti soliti pamet svima a ne znaju osnove hrvatskog pisma! Koliko se sjećam "snabdjevanje" je uspješno zamjenila "opskrba"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare