To je to što me zanima!

Pokrenuli istragu nad bivšom ravnateljicom Gradskih bazena

Uz bivšu ravnateljicu Nataliju Žetko, istraga je otvorena i nad njezinim zamjenikom Željkom Čengićem, voditeljicom računovodstva Ljiljanom Golić-Domislović i još troje
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo otvorilo je istragu nad bivšom ravnateljicom Gradskih bazena Varaždin i još petero ljudi, zaposlenika te tvrtke, zbog zloporabe položaja i ovlasti, utaje poreza i krivotvorenja isprava

Iako se u priopćenju ne navodi, prema neslužbenim informacijama riječ je o bivšoj ravnateljici Nataliji Žetko, njezinu zamjeniku Željku Čengiću, voditeljici računovodstva Ljiljani Golić-Domislović, nekadašnjoj HNS-ovoj članici Županijske skupštine te još trojici zaposlenika Gradskih bazena. 

Žetko sumnjiče da je od 2006. do 2011., uz pomoć ostalih okrivljenih, nabavila oko 200 ugovora o djelu redovitih studenata, isplaćivanih preko Studentskog servisa, za poslove koje nikada nisu obavili. Golić-Domislović je upisivala da su poslovi obavljeni, a za to su studentima isplatili više od 1,6 milijuna kuna. Studenti su dobili 1,3 milijuna, a taj iznos, umanjen za 10 posto, predavali Golić-Domislović i još dvojici zaposlenika Gradskih bazena. 

Šesti okrivljeni je od preuzetog novca platio obveze bazena u iznosu većem od 230.000 kuna, na koji nije obračunat i plaćen porez za dohodak od približno 75.000 kuna. Ostatak od 980.000 kuna podijelile su ravnateljica Žetko i Golić-Domislović. Gradski bazeni su tako oštećeni za više od 1,4 milijuna kuna.

Kaznena prijava podnesena je prije više od dvije godine, a Natalija Žetko podnijela je ostavku na dužnost ravnateljice Gradskih bazena. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • fenix77 03.01.2014.

    Masa je takvih ustanova na "nekom" proračunu, a služe za namirivanje i zbrinjavanje političkih poslušnika. Konkretno ovi bazeni su toliko nakaradni da u kolovozu, nedeljom poslije podne inaju 15-tak posjetitelja, a restoran ne radi, kafić ne radi, LEDO škrinja zatvorena, ali Bogu hvala ima vode, naravno u bazenu. Pitam recepcinerku što se to dešava da nema gostiju, a njeni odgovor je " i bolje da nema kupaća". Naravno njima svima plaća dođe ostvarili išta ili ništa. Svašta ovaj narod plaća, trako i ove isplate nisu nešto novo. Trenutno je manager bazena stručnjak koji je već jednu (ali samo jednu) drvnu firmu doveo do zatvaranja, u žargonu kažemo sahranio.

  • boki010vz 03.01.2014.

    Kako Čačićevi lupaju minuse,da poludiš..

  • Antun Šenuija 03.01.2014.

    Užasno me zanima kada će proći jedan tjedan a da u medijima ne pročitam da nas je netko ponovno pokrao. Pa zar stvarno nitko ne može bolje nego ukrast pronevjerit ??? Iza ovoga se krije samo pročišćenje u zatvoru na javnim radovima. U Americi su zločinci izgradili pruge, ceste... a kod nas kamaru g*vana u ćeliji ili na golf igralištu. JAVNI RADOVI ZA SVE U ĆUZI

Komentiraj...
Vidi sve komentare