To je to što me zanima!

Sajlu smrti koja je ubila Doriana postavljali godinama. Istražuju trojicu nakon tekstova u 24sata

Državno odvjetništvo u Rijeci sumnjiči trojicu muškaraca za kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz nehaja jer su godinama skidali i postavljali sajlu na šumskom putu. Na sajlu je lani naletio Dorian Valentić te poginuo
Vidi originalni članak

Pokrenuta je istraga nad trojicom muškaraca zbog sumnje da su godinama postavljali čeličnu sajlu preko šumskog puta u šumskom predjelu "Prisika" u Lopači kod Jelenja na koju je prije godinu dana naletio mladi motociklist Dorian Semion Valentić (21). Dok se s prijateljima vozio na cross motociklu šumskim putovima, naletio je na sajlu koja ga je teško ozlijedila u području vrata i od zadobivenih ozljeda je preminuo na mjestu tragedije.

TUGA U JELENJU 'Našeg Doriana ubila je sajla u šumi. Godinu dana čekamo da nađu krivca, ali nema pomaka'

Zbog sporosti istrage i pronalaska odgovornih za postavljanje sajle prošle nedjelje je uoči godišnjice Dorianove pogibije Udruga KARAVANA ZA ŽIVOT – bikeri na cesti, organizirala memorijalnu vožnju ”Pravda za Doriana”.

Karavana od nekoliko stotina motociklista i quadova posjetila je mjesto na kojem je mladić smrtno stradao, te su vožnju nastavili do centra Rijeke kako bi ukazali na neučinkovit sustav jer istraga već godinu dana "tapka" u mraku. Zbog sporosti istrage negoduju brojni Dorianovi prijatelji, te rodbina.

Na postavljen upit nadležnom državnom odvjetništvu u Rijeci o tijeku istrage i poduzetim radnjama istrage odgovorili su da je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz nehaja na način da su u Lopači, u šumskom predjelu zvanom „Prisika“, postavili i tijekom godina skidali i ponovno zatezali čeličnu sajlu između dva stabla.

TUGA U JELENJU Svijeće za mladića na mjestu strave: 'Sajle i žice među ljudima nikad ne donose dobro'

Na tu sajlu je, ne uočivši je na vrijeme, dana 9. kolovoza 2020. naletio motociklist koji je vratom zapeo za sajlu i uslijed ozljeda preminuo na mjestu događaja, kažu u odvjetništvu.

 

Idi na 24sata

Komentari 361

  • 25.09.2021.

    Poruka za onog koji postavlja sajle i zamke: Moli se Bogu da te policija nađe prije oca poginulog decka.

  • Dalibor0704 12.08.2021.

    "Kazneno djelo protiv opće sigurnosti" nije jurcanje na motorima i quadovima po šumskim puteljcima? Zašto si ljubitelji razvaljivanja šuma i rastjerivanju životinja ne bi kupili 50 hektara šume, uredili si staze, pa jurili danonoćno? Razlog je jednostavan - njih ne zanima jurnjava i buka, nego uznemiravanje ostalih građana. To im je najveća zabava.

  • JusticeLeague 12.08.2021.

    Ako su htjeli voziti motore po privatnom vlasništvu (tuđem!), što nisu kontaktirali vlasnika i ponudili komenzaciju ? Što nisu pitali smiju li ? Ili koja je naknada ? Ne . Oni bi se koristili tuđom nekretninom bez plaćanja naknade...baš divni momci....malo kriminalni ali ''divni''.

Komentiraj...
Vidi sve komentare