To je to što me zanima!

Pokrenuli proračunski nadzor nad zagrebačkim Sveučilištem

Ministrica je plan upravljanja ljudskim resursima poslala i svim fakultetima zagrebačkog Sveučilišta, a u uputi je dekane podsjetila kako su odgovorni za zakonito, namjensko i svrhovito trošenje novca iz državnog proračuna
Vidi originalni članak

Pojedine su sastavnice Sveučilišta u Zagrebu bez suglasnosti Ministarstva unijele neodobrene promjene plaća, napisala je u ministrica znanosti i obrazovanja u dopisu koji je poslala Sveučilištu u Zagrebu.

Ministrica je plan upravljanja ljudskim resursima poslala i svim fakultetima zagrebačkog Sveučilišta, a u uputi je dekane podsjetila kako su odgovorni za zakonito, namjensko i svrhovito trošenje novca iz državnog proračuna.

Ministarstvo financija zbog neodobrenog upisivanja promjena plaća u sustav obračuna pokrenulo je proračunski nadzor nad Sveučilištem u Zagrebu, a o čemu se točno radi želi utvrditi i Ministarstvo uprave.

- Nadzor se obavlja na temelju prijava, a prema odredbama Zakona o proračunu i Pravilnika o proračunskom nadzoru - objasnili su nam kratko u Ministarstvu financija.

Profesor Damir Bakić iz Senata Sveučilišta upozorava kako je Sveučilište prekoračilo broja zaposlenih.

- U osnovi je prekoračenje uzrokovano prekomjernim zapošljavanjem bez pokrića, a i bez odgovarajućih planova i senatskih odluka - pojašnjava Bakić.

Na Sveučilištu tvrde da još nisu upoznati s nadzorom.

- Nismo još primili nikakav dokument pa ga ne možemo ni komentirati - zaključio je Borasov prorektor za komunikacije Miljenko Šimpraga. 
 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • matro 30.03.2018.

    Bit će zapošljavali rođake iz stranke

  • 30.03.2018.

    Sad buju rekli da im se zadire u autonomnost Sveučilišta....

Komentiraj...
Vidi sve komentare