To je to što me zanima!

Pokrenuli su peticiju: 'Ukinite PDV na humanitarne donacije'

Vlado, ako ne želite pomoći, nemojte odmagati jer tih 25 posto može činiti veliku razliku, poručuju pokretači online peticije koja se može potpisati na internetu
Vidi originalni članak

Pokrenuta je online peticija kojom se traži ukidanje PDV-a na humanitarne donacije. 

- U slučajevima kada državne institucije ne mogu ili ne žele pomoći, jedino rješenje je pomoć drugih. Tada na scenu stupaju ljudi dobrog srca sa svojim uplatama. I još plaćaju PDV na te donacije!?! Vlado, ako ne želite pomoći, nemojte odmagati jer tih 25 % može činiti veliku razliku! -  poručuju pokretači peticije.

Naime, država od donacija koje se prikupe telefonskim putem ubire PDV jer zakon ne dozvoljava oslobađanja od PDV-a. Vlada je zbog toga u slučaju petogodišnje Nore Šitum, za čije se liječenje novac prikupljao i telefonskim donacijama, odlučila sama platiti PDV.  

- Zakon o PDV-u ne dozvoljava nikakva oslobođenja od plaćanja PDV-a pa je pred vama prijedlog da Vlada uplati PDV na telefonske donacije. U ovom trenutku nismo u mogućnosti predložiti iznos jer ćemo dobit kompletne podatke o akciji. Tako bi se i Vlada uključila u akciju - rekao je ministar financija Slavko Linić prije usvajanja prijedloga na današnjoj sjednici. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • marinkokuzman 07.02.2013.

    PDV bi trebao ostat jer uprotivnom bi sve uplate bile pranje novca , a na vladi je da odluči o PDV-u !!!

  • STIL 07.02.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • STIL 07.02.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare