To je to što me zanima!

Pokvarila im se jedrilica, šest mjeseci su preživjele na pučini

Pronađene su 1500 km od japanske obale, a prvo ih je pronašao tajvanski ribarski brod. Preživjele su zahvaljujući pročišćivačima vode i zalihama hrane za godinu dana...
Vidi originalni članak

Američka mornarica spasila je dvije žene koje su gotovo pola godine provele na otvorenom moru. Jennifer Appel i Tasha Fuiava pronađene su zajedno sa svoja dva psa.

Kako prenosi CNN, zaplovile su 3. svibnja s Havaja, a krajem istog mjeseca upale su u nevolju kad im se pokvarila jedrilica.

Zbog kvara na jedrilici skrenule su s putanje i naredna dva mjeseca svakodnevno slale pozive upomoć, no njihove signale nitko nije čuo jer su bile daleko od obale i ruta kojima prolaze brodove. Preživjele su zahvaljujući pročišćivačima vode i zalihama hrane za godinu dana, uglavnom riže i tjestenine.

Pronađene su na Pacifiku, oko 1500 km od japanske obale, a prvo ih je pronašao tajvanski ribarski brod koji je zatim kontaktirao obalnu stražu na otoku Guamu u Tihom oceanu. Straža je poslala koordinate havajskom Spasilačkom i Koordinacijskom centru i japanskom Centru za koordinaciju. Spasio ih je brod američke mornarice USS Ashland.

- Zahvalne smo svima na pomoći i našoj mornarici koja služi svojoj zemlji. Spasili su nam živote. Osjećale smo se sretno i ponosno kad smo vidjele mornaricu na horizontu, rekla je Jennifer.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Tomislav Kašnar 28.10.2017.

    Sreća da vam nije naišao Horvatinčić inače nebi preživjeli

  • DrazenAkrap 28.10.2017.

    Pokvarila se jedrlica ????,pokvario se motor ?!pa sto?jedrlica plovi na jedra ,uz vjetar i morske struje,o cemu vi pisete?! Ovako nesto ne bi pisali na da su navigale od Sl.Broda do Otoka[kraj Vinkovaca].

  • greenstick 28.10.2017.

    Žena na brodu.....ups dvije žene hahaha...

Komentiraj...
Vidi sve komentare