To je to što me zanima!

Pola Venezuele bez struje, kritičari se ljute na Chaveza

Nestanak struje najviše je ugrozio proizvodnju u rafinerijama nafte, a u prekidu je bio i promet. Nastao je potpuni kaos. Tisuće putnika izašle su na ulice Caracasa
Vidi originalni članak

Pola Venezuele ostalo je u četvrtak u potpunom mraku. Nestanak struje najviše je ugrozio proizvodnju u rafinerijama nafte, a i promet podzemnom željeznicom bio je u prekidu. Nastao je potpuni kaos. Tisuće putnika izašle su na ulice Caracasa te su se u vrijeme večernje špice gradom morali probijati do svojih odredišta. Ministar za energetiku Ali Rodriguez izjavio je kako su u vrlo kratkom vremenu uspjeli popraviti kvar i vratiti struju u većinu gradova. 

Potpredsjednik vlade Elias Jaua rekao je da je za prekid isporuke struje odgovoran kvar na dalekovodu, te dodao da sustav nije u krizi. Prekidi u isporuci struje vrlo su česti u zadnje vrijeme, a u 2010. godini stanovništvo je vrlo često bilo i bez vode i bez struje. Zbog toga popularnost predsjednika Huga Chaveza strmoglavo opada. Kritičari predsjednika Chaveza tvrde međutim da vlada ne ulaže dovoljno u mrežu kako bi se pokrile sve veće potrebe za strujom najvećeg južnoameričkog izvoznika nafte.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • deshru 08.04.2011.

    Popularnost pada, a na izborima 99% glasova! Klasika!

  • dars100 08.04.2011.

    Lažete.Di su slike nezadovoljnog naroda.Vjerojatno bi im bolje bilo da ih dođe Amerika oslobodit od Chaveza.

Komentiraj...
Vidi sve komentare