To je to što me zanima!

Polančec i Sanader nemaju pojma za Podravku i OTP

Obojica su u priopćenju rekli kako ne znaju ništa o ugovorima između Podravke i OTP-a. Tvrde da ugovore nisu vidjeli i da nisu sudjelovali u tome...
Vidi originalni članak

Damir Polančec je objavio priopćenje u subotu u kojem demantira navode koji ga dovode u vezu s ugovorima između OTP banke i Podravke. Tvrdi da mu sadržaj ugovora nije poznat, jer ih nikada nije vidio, niti je sudjelovao u njihovom nastajanju.
Reagirao je i bivši premijer koji je također rekao da nema nikakve veze s bilo kakvim poslovima vezanim uz Podravku, OTP banku i MOL ili Inu.
- Nisam u vezi s tim sudjelovao ni u kakvim razgovorima niti  za takve moguće razgovore znao. Riječ je o prljavoj insinuaciji koju odlučno odbacujem, izjavio je Ivo Sanader za Večernji list, komentirajući napise o njegovoj umiješanosti u aktualnu aferu.

POLANČEC: NE ZNAM NI JEDNOG MENADŽERA
- Nije mi jasan razlog neobjavljivanja ugovora i doista mislim da bi ih zbog sveg što se uz njih veže – najbolje bilo objaviti - napisao je Polančec u priopćenju. Tvrdi da nije bio nedavno u OTP banci u Mađarskoj i da ne zna niti jednog menadžera banke. Negira i da je ikad bio na sastanku s nekim menadžerom. Dodaje i da posljednjih mjeseci nije bio u kontaktu s Ivom Sanaderom, a od odlaska iz Vlade nema kontakte s MOL-om. Podsjetio je da je Vlada 2003. MOL-u prodala manjinski kontrolni paket Ine od 25 % plus 1 dionice, a tvrdi i da od 2004. MOL-u nije prodana ni jedna dionica Ine.

KOSOR: SLUŽBE TREBAJU ODRADITI SVOJE
Premijerka Kosoor kazala je kako nema saznanja da su uhićeni za malverzacije u Podravci jamčili dionicama Ine. Podupire državno odvjetništvo i policiju da rade svoj posao i da ga odrade do kraja. Upitana je li Vlada donijela odluku da se dionice Ine založe za kredit Podravci, Kosor je bila jasna.
- Naravno da ne - kratko je odgovorila. Iz ureda predsjednika Mesića, najnoviji slučaj oko Podravke nisu htjeli komentirati.Ponovili su stav sličan premijerkinom, da institucije slučaj trebaju istražiti do kraja.
Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec navodno je, piše Večernji list, sudjelovao u sklapanju tajnih ugovora kojima su mađarski MOL i OTP banka kreditirali sudionike afere Spice u Podravci. Istražitelji su utvrdili da je Podravka od mađarske OTP banke dobila kredit od 34 milijuna eura pod čudnim okolnostima. Kao jamstvo da će vratiti taj kredit tadašnji je predsjednik uprave Podravke Zdravko Šestak ponudio dionice hrvatske naftne kompanije Ine. Iz ugovora nije sasvim jasno kako je Podravka uopće mogla doći do Ininih dionica. Na taj bi način MOL, koji je suvlasnik OTP banke, mogao doći do dodatnih Ininih dionica.

>>> DA PRIKRIJE KRIMINAL U PODRAVCI, ŽRTVOVAO INU?

Idi na 24sata

Komentari 30

  • olnada 07.02.2010.

    Sto,pate od amnezije?Treba im prodrmati glave da se sjete!

  • stec 06.02.2010.

    hdz i sdp -kriminalne organizacije za pljačkanje i izrabljivanje \"stoke sitnog zuba\"

  • silmaga 06.02.2010.

    Ispravak krivog navoda: antirecesijski umjesto...

Komentiraj...
Vidi sve komentare