To je to što me zanima!

Polančec je tražio posao u tvrtki za distribuciju plina?

Bivši potpredsjednik Vlade, Damir Polančec, je iz srpske tvrtke izašao nasmijan. Voditeljica te firme rekla opovrgava da se s njim sastala poslovno
Vidi originalni članak

Bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca vidjeli su u ponedjeljak u poslovnici srpske tvrtke za trgovanje plinom FIA Energy u Koprivnici, udaljenoj samo 26 kilometara od Inina pogona Molve. Voditeljica poslovnice opovrgava da se s njim sastala poslovno.
- Damir nije bio kod mene jer se počinje baviti plinskim biznisom, niti zbog radnog mjesta - rekla je Draženka Gačan i dodala da se sjedište tvrtke nalazi u Beogradu. Ona posreduje pri sklapanju ugovora o izvozu plina u Srbiju. Naglasila je da njezino poznanstvo s Polančecom nema nikakve veze s činjenicom da je u kratkom roku od službenice u Erste banci postala direktorica poslovnice. FIA Energy samo je mali dio grupacije FIA, na čijem čelu sjedi Ranko Mimović. Grupacija se bavi svime i svačime: pitkom vodom, nekretninama, poljoprivredom, turizmom, investicijskim fondovima, tjelesnom zaštitom, zaštitom  u transportu novca... Srpski mediji “razapinjali” su Mimovića zbog neisplata plaća u tvrtkama Eko-inos i Voćar. Tvrtke je kupio u privatizaciji, a ni u jednoj nije ispoštovao ugovore. Rasprodao je imovinu, a novac za plaće potrošio. “To su dva drastična primjera loše privatizacije”, pisali su tamošnji mediji krajem 2006. Tvrtka FIA Energy u Hrvatskoj je registrirana krajem 2008. No hrvatski stručnjaci za tvrtku nisu nikad čuli, kao ni Ministarstvo gospodarstva. Tvrtka nema internetsku stranicu, a o čemu bi se moglo raditi, objasnio je stručnjak za energente Igor Dekanić.
- Moguće je da se tvrtka zaista bavi distribucijom u Hrvatskoj, no to je teorija. Praktično može zaživjeti za koji mjesec jer će biti usklađivanja s Europom - rekao je  Dekanić.
Ne zna se ima li FIA ikakve veze s aferom Podravka i odnosima između OTP banke, Ine i MOL-a. Predsjednik Mesić traži da se pokažu ti ugovori, a novi predsjednik Josipović da državni odvjetnik Bajić sve istraži.

ŽENA KOJOJ VJERUJE: NEĆU MU OKRENUTI LEĐA
Draženka Gačan poznaje Polančeca iz školskih dana. Godinama joj je, kaže, pomagao kao predsjednici udruge žena. U ponedjeljak, prije ulaska u FIA Energy, kupio je rođendanski dar.
- Došao je po mene da u obližnjem kafiću popijemo kavu - rekla je Gačan i naglasila da bivšemu ministru gospodarstva nikad neće okrenuti leđa.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • klaus1 09.02.2010.

    napljačkan,namiren,drži u šaci \"razne macane\" pa ga zato nitko ne dira.A vi debilane tko nas je...e,misli si !Prevario sam vas,iskoristio i vas i HDZ,i sad mi više nitko ne treba.Svi vi se derite i pišite koliko hočete.Nitko mi ništa ne može!Ubrzo ćete me zaboraviti,a ja odoh u BIZNIS!Koliko ćujem u HDZ-u se više ne pojavljuje!Normalno ne trba mu više HDZ!Zašto ga Kosorka još drži?Ne zna se!Drugi su letjeli iz HDZ-a,a on koji je bio i ostao \"vjerni\"Sanaderov \"vojnik\",NIJE!ČUDNO....BAŠ....ČUDNO I ZANIMLJIVO!!!Očito drži nekoga u vladi u ŠACI,pa ga se BOJE!Ili ima velike i MOČNE ZAŠTITNIKE U EUROPI!!ZA KOJE JE IZGLEDA RADIO I ODRADIO!!!

  • olnada 09.02.2010.

    Pa zar on nije u zatvoru?Svasta!

  • user_41038 09.02.2010.

    Rumenige je najveći ljigavac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare