To je to što me zanima!

Polančec je želio prodati brand Vegetu Švicarcima?

Pristali su im dati pravo prvokupa ukoliko se nađu u financijskim problemima. Nestléu bi, prema ugovoru, bili dužni dati jednaku ili bolju ponudu
Vidi originalni članak

Podravka je 2002. godine sklopila distribucijski ugovor sa švicarskim Nestléom, koji je trebao vrijediti do 2008. Glavni pregovarač bio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Posao nije bio profitabilan, a ugovor je raskinut već 2006. Polančec je pristao da se u ugovor ugradi članak koji je Švicarcima omogućavao da postanu vlasnici Podravkina najvećeg branda, Vegete, piše Večernji list. Pristali su im dati pravo prvokupa ukoliko se nađu u financijskim problemima. Nestléu bi, prema ugovoru, bili dužni dati jednaku ili bolju ponudu od bilo koje druge strane, a uprava (čiji je Polančec član) bi trebala preporučiti Nadzornom odboru da kupac Vegete bude Nestlé. Za tu je točku ugovora morao znati i Darko Marinac, tadašnji šef uprave, koji je ugovor i potpisao.

MESIĆ: NISAM ZNAO ŠTO SE DOGAĐA U PODRAVCI
Predsjednik Stjepan Mesić rekao je kako iza sva afere na ovaj ili onaj način stoji politika. Dodao je i da nije znao što se 'kuha' u Podravci.
- Ja sam znao samo nešto indirektno kad je Srđan Mladinić došao k meni da mu pomognem da dođe do obrtnih sredstava. Ja sam mu rekao zašto ne tražiš Podravku, ti s njima dosta posluješ. On je rekao ne mogu jer sam tamo već zadužen 65 milijuna - objasnio je predsjednik.

PODRAVKA FINANCIRALA HDZ, SDP I HSS?
Koprivnička kompanija donira političke stranke, i to u pravilu uoči predizbornih kampanja, piše Jutarnji list pozivajući se na izvor iz vrha Podravke. Novac koji je bio namijenjen strankama navodno nije transferiran izravno na račune HDZ-a, SDP-a i HSS-a, već kroz poslove i pokriće troškova prema marketinškim agencijama, medijima i drugim poduzećima. Iz navedenih stranaka oštro su opovrgnuli te tvrdnje i kazali kako od Podravke nikada nisu dobili ni kune.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • brkljez 23.10.2009.

    Banda jedna. Sve su uništili i prodali što se može. Ma treba se narod dignuti napokon na noge i reći dosta toj bandi lopova i nesposobnjakovića... pa dokle ćemo više trpiti ovo zlo??? dobar je komentar prije o ovome stanu i stambenom pitanju iz razloga što je to gorka istina, plaće su sve manje, cijene sve veće a banda uništava i dalje naše živote i državu. tko radi ima sreće, ma kakve sreće. konstatno se prijeti otkazima i ljudima se ne isplaćuju plaće a direktori i političari HDZ-ovci ne znaju šta bi od objesti...

  • HUMI 23.10.2009.

    Obavezno osposobiti Goli Otok..!!!!!!!!!!!!!!!!!! Skalpirati njega i sve takve.

  • yasmin83 23.10.2009.

    Meni ovdje apsolutno nista nije jasno! Polančec nakon svega ne želi podnijeti ostavku, moral mu je na visini! Ne razumijem ni zašto su menadžeri iz Podravke zavrsili u pritvoru, a oni iz HEP-a dobili milijunske otpremnine? Što se dogodilo u međuvremenu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare