To je to što me zanima!

Polančec potpisao 'kraj' za škverove ne nađu li kupca?

Premijerka nije htjela otkriti detalje pregovora s Europskom komisijom o privatizaciji ili stečaju za škverove. Vjeruje kako će privatizacija uspjeti ...
Vidi originalni članak

Ako Vlada nema strategiju za državu, nema ni za brodogradilišta, rekao nam je dr. Dražen Kalogjera, objašnjavajući što bi za Hrvatsku značio stečaj brodogradilišta, koji su Bruxellesu, navodno, obećali Dražen Polančec i Ivo Sanader. Polančec je navodno potpisao dogovor prema kojem bi škverovi trebali staviti ključ u bravu ako se ni nakon drugog kruga privatizacije za njih ne bi našao kupac.
Kalogjera dodaje: “To je najgore rješenje”. Stečaj bi, naime, državi nametnuo 12 milijardi kn tereta zbog aktiviranja Vladinih jamstava. Na burzi bi se našlo 20.000 ljudi, čije bi obitelji bile ugrožene.
- To bi bila tragedija - kaže Kalogjera.
Jadranka Kosor nije htjela komentirati tvrdnje da je Komisiji obećan stečaj u slučaju neuspjeha privatizacije.
- Ne mogu i neću to komentirati dok traju konzultacije s EK - rekla je Kosor i dodala:
- Naši ljudi, prije svega iz Ministarstva gospodarstva, čine sve kako bi potencijalnim kupcima diljem svijeta objasnili koje su to mogućnosti. Vjerujemo da će taj proces uspjeti. Ali ako ne uspije, naravno da se Vlada i na to mora pripremiti.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • klaus1 12.03.2010.

    sretan sam i ponosan kada vidim iz komentara koliko ljudi duboko poznaju materiju.Nesretan sam opet zato šta osim komentiranja ne možemo gotovo NIŠTA, jer ipak se radi o našoj sudbini i sudbini našeg naroda i svih građana.Vidimo dobro da nas naši \"vođe\" \"spremaju predati stranim mračnim silama\" bez \"ispaljenog metka\".Nemoć koju naša vlast pokazuje je ZABRINJAVAJUČA.Cilj je izgleda postignut.Vrlo smo blizu TOTALNOG KAOSA.NEKA NAM JE DRAGI BOG NA POMOĆI!

  • Huck 12.03.2010.

    Drivo je pobiga glavom bez obzira na Malo vitra .Kosorka je naravno morala, kao njegova zamjenica, znati za sva ta njegova sranja. Preuzela je je od njega vrući krumpir a zaista nam sprema s širokim osmjehom nejestivu salatu , kao što je obećala. Kada su našoj vladi ( ministru gospodarstva - Rumenku) počeli iz ormara ispadati mrtvaci iz ormara (čitaj afere) gordo je izjavljivala, kako ima bezgranično povjerenje u svoga ministra!! Afere su izašle na svjetlo dana a time je sve završilo! Rumenko šeta slobodan kao ptičica, Drivo će još malo pisati memoare iživati u svojoj zbirci satova i debelim bankovnim kontima. I tako tresla se gora-rodio se miš! Ma koga od njih boli glava za 20000 obitelji otpušenih radnika škverova? I Rumenko i Sanader bi trebali biti osuđeni za veleizdaju vlastite države poput Čaušeskua!

  • dari 12.03.2010.

    u sanaciju brodogradilišta do sada se ulupalo oko 12 milijardi kuna. napr. da se je to podjelilo na 20.000 zaposlenih, svaki bi dobio 600.000 kuna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare