To je to što me zanima!

Polančec: To su bedastoće, ne znam da li me istražuju

KUM 3: Damir Polančec je o istrazi, tvrdi, doznao iz medija. Ne zna za što ga terete. Rekao je da u državi ima nedodirljivih, ali da on nije među njima
Vidi originalni članak

Bivši ministar gospodarstva Damir Polančec od danas je službeno pod istragom USKOK-a zbog Podravke.
Prema dostupnim informacijama, “cinkali” su ga pritvoreni menadžeri. Navodno USKOK, barem za sada, nema ni jedan pisani trag koji ih vodi do Polančeca, no imaju dovoljno iskaza protiv njega. Zato su naložili provođenje istrage zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog poslovanja. Kako se doznaje, sumnja se da je Polančec “naredio” prijateljima u Podravci da daju kredit tvrtki Gradec d.o.o. koja za Podravku proizvodi tjesteninu. Radi se o više od 10 milijuna kuna. No  krediti nisu vraćeni, pa je Podravka ostala bez tog novca. Da bi prikrili trag, uhićeni Zdravko Šestak i Josip Pavlović, bivši članovi uprave, koji su kredite plasirali, poslije su krivotvorili dokaz o vraćanju novca. USKOK misli da je Polančec iskoristio svoj službeni i društveni položaj i posredovao pri kriminalu s novcem Podravke. Ako mu tužitelji to uspiju dokazati, prijeti mu zatvor od šest mjeseci do tri godine. Ako se istragom pokaže da je na posredovanju zaradio, prijeti mu kazna zatvora od jedne do pet godina. Zvonko Beljo, osnivač tvrtke Gradec i umirovljeni pukovnik HV-a, navodno je ključni čovjek u istrazi, piše Jutarnji list. Rekao je da ne smije komentirati istragu, no nije opovrgnuo se njegovim iskazom tereti Polančeca.
Dok je Polančec putovao kod tasta na otok Krk, od novinara je saznao da je protiv njega pokrenuta istraga pa je angažirao odvjetnika Antu Nobila.
- Polančec ne zna ništa, sve što je doznao, čuo je od novinara. U ovom trenutku ne znamo činjenično stanje, odnosno za što ga USKOK tereti. Na potezu je USKOK. Ili će dobiti poziv za saslušanje, ili će ga privesti, sve je moguće. Ja sam mu na raspolaganju - rekao nam je odvjetnik Anto Nobilo.
U Koprivnici je oko 18.40 sati htio odgovoriti samo na 4 pitanja. Ponovio je da nema podatke da je predmet USKOK-ove istrage i da ga nitko iz USKOK-a ili DORH-a nije kontaktirao. Opet je rekao da mu se čini da su to bedastoće.
- Želio bih vjerovati da nema nedodirljivih, ali davno sam izgubio te iluzije - rekao je i svrstao se u one koji nisu nedodirljivi. Istaknuo je da je dostupan te da se o svemu što će se događati može njega pitati, a da ne treba u to uvlačiti njegovu obitelj. USKOK je u četvrtak priopćio kako su 20. siječnja donijeli nalog protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog sumnje u protuzakonito posredovanje. 
Premijerka je nakon sastanka sa Zoranom Milanovićem rekla da ne zna ništa o istrazi i da nema potvrdu. Na pitanje hoće li Polančeca izbaciti iz HDZ-a rekla je da očekuje izvješće o pravom stanju stvari i da će onda povući poteze. Na sastanku kod premijerke je viđen i državni odvjetnik Mladen Bajić koji je na izlasku samo kratko kazao da nema komentara.


> KRONOLOGIJA AFERE SPICE: POLICIJA 'SKUHALA' KUMOVE.

> UKINULI OBUSTAVU TRGOVANJA DIONICOM PODRAVKE

> REAKCIJE NA ISTRAGU PROTIV POLANČECA

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Dannyboy 22.01.2010.

    ...e nobilo,nobilo...i hrpetinu govana bi branio da te može isplatiti...

  • Pike75 22.01.2010.

    OSTAVITE GA NA MIRU,NEVIN JE!!! A BAŠ JE I SEKSI. ŽELIM TE DAMIRE,ODOSTRAGA DA TI IZRAVANAM PIGMENTE .

  • Huck 22.01.2010.

    a sada nakon svega, Rumeni Polančec kaže da su to bedastoće! Zemljo otvori se!

Komentiraj...
Vidi sve komentare