To je to što me zanima!

Policajac pucao u psa koji ga je napao dok je privodio gazdu

Krvavi obračun: Vlasnik psa E.H.(35) je prema policijskoj verziji, nahuškao svog ljubimca na policajce dok su mu stavljali lisice na ruke. Neki očevici tvrde drugačije
Vidi originalni članak

Dva zagrebačka policajca u utorak su oko 11.30 sati ispred trgovine u Klaićevoj ulici privodili muškarca E. H. (35). Dok su mu stavljali lisice na ruke, uz njega je bio i njegov ljubimac, dresirani pitbul. Muškarac protiv kojeg je Županijski sud izdao tjeralicu dosjetio se tad kako izbjeći zatvor. Navodno je počeo huškati svog psa na policajce. No policajac je, prema MUP-ovoj verziji, “bio vrlo oprezan i nije gubio vrijeme vidjevši da se krvoločna psina sprema skočiti na njega”. 
Kažu da je instiktivno reagirao, izvukao pištolj i pucao. Ranjenog pitbula hitno su prevezli u veterinarsku stanicu, a njegov vlasnik ipak nije izbjegao uhićenje. Priveden je i prebačen u zatvor.

No, jedan od očevidaca kaže da je pas mirno stajao i da ničim nije odavao da bi bilo koga napao.

- Ničim izazvan policajac u civilu hladnokrvno ga je ustrijelio s dva metka s vrlo kratke udaljenosti. Prolaznici su bili u šoku i vjerujem da su se svi bojali kao i ja da koji metak ne zaluta - ispričao je svoju verziju šokirani muškarac.

- Zamislite da su ti meci pogodili nekog drugog. Tu se u blizini nalaze tri 
srednje škole - rekao je očevidac, koji je pomogao da ranjenog psa što prije pregleda veterinar.

Obavezno staviti brnjicu

Pitbul je jedna od najagresivnijih pasmina, a njegovi vlasnici to često zaborave. Prije tri godine u Martićevoj ulici u Zagrebu zaklao je maltezera i ozlijedio njegovu vlasnicu koja ga je pokušala spasiti. Pas je s maltezerom u gubici hodao ulicom. 

Idi na 24sata

Komentari 377

  • deny_os 27.05.2011.

    I policijski službeni psi (vučjaci) se smatraju oružjem. U pravlinu o postupanju policajaca stoji da se upotreba službenog psa za napad smatra kao upotreba oružja. Ovom pitu je zapovjeđeno da napadne. Policajac ima potpuno pravo da se brani.

  • jeja 5 27.05.2011.

    U naslovu pise da je pas napao policajca, a u tekstu da je namjeravao! Pitbull je pas kao i svi ostali i sve ovisi kako je odgojen nisu oni nikakve ubojice i to su gluposti, a policajac moze tako pomisliti i da ce ga covjek koji hoda po ulici napasti pa pucati u njega! KATASTROFA

  • dom2 27.05.2011.

    Čemu služi pitbul i u koje se svrhe koristi? Zar je bio na lancu i sa košarom na njušci? Pa to su psi za borbe i to im je križanjem genetski u krvi a ne da budu kućni ljubimci. Pročitajte malo literaturu o tim psima i u koje se svrhe koriste. Prvenstveno su kod kriminalaca jer pit bull pas ubojica. To da je policajac upucao psa ubojicu na kojem je bila korpa na njuški (brnjica) bio bih protiv istog i popljuvao ga ali ovako je svaki komentar suvišan jer sigurno je spasio nekog građana od ugriza toga psa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare