To je to što me zanima!

Policajac: Rošker me zvao prije pokolja i molio pomoć

Ubojica Stjepan Rošker navodno je bio u dobrim odnosima sa svojim žrtvama. Često je radio za njih građevinske poslove sa svojim prijateljima
Vidi originalni članak

Na koprivničkom Županijskom sudu završilo je drugo ročište na suđenju četverostrukom ubojici Stjepanu Roškeru (50). Ispred sudnice su ga dočekala supruga i kći sa unukom koja mu je potrčala u naručje. Supruga ga je poljubila prije ulaska u sudnicu. U srijedu su svjedočila Roškerova četiri prijatelja.
- Toga dana radio sam sa Stjepanom od 11.30 do 17 sati. Nismo ništa pričali o njegovom sporu oko vinograda sa Sinišom. Pili smo gemište cijeli dan. Koliko se sjećam, dosta je popio - rekao je Roškerov bliski prijatelj Zrinko Grganić (44). Dodao je kako su on i Stjepan u posljednjih deset godina zajedno radili puno građevinskih poslova za pokojnog Sinišu i njegovu majku Đurđicu. Za to su, kaže, dobivali malu dnevnicu, od 80 do 100 kuna oboje. Potvrdio je i da je znao za Stjepanov dijabetes od kojeg je bolovao te da posljednjih godinu dana uopće nije pio. Zrinkov sin Josip Grganić (20) također je povremeno radio sa Stjepanom. Zajedno su radili nadstrešnicu na kući Roškerovih u Koprivnici. Upravo je ta nadstrešnica spasila život Snježani Rošker, koja je preko nje pobjegla iz kuće te kobne večeri. Josipov iskaz nije se slagao s iskazom njegova oca. Rekao je da mu je Stjepan na dan davao 100 kuna za građevinske poslove. Tijekom ročišta Rošker je bio miran i pribran. u jednom trenutku ga je supruga pomilovala po ruci i pitala ga je li dobro. Svjedočio je i umirovljeni policajac Željko Vincek (40), kojeg je Rošker zvao nekoliko dana prije pokolja i tražio ga za pomoć.
- Nekada smo zajedno radili na građevini, no posljednih godinu dana nismo se čuli. Iznenadio me njegov poziv. Pomalo uznemireno molio me da mu pomognem jer da mu strina želi uzeti klet na prevaru. Dodao je i kako se već obratio policiji, no bez rezultata. Uputio sam ga na krim policiju i grafologa zbog navodno krivotvorenog potpisa - rekao je Vincek. Svi svjedoci složili su se da je Rošker bio u dobrim odnosima sa pokojnim bratićem i njegovom obitelji. Sud mu je produžio pritvor na još dva mjeseca, a slijedeće ročište zakazano je za rujan.
Stjepan Rošker je 28. veljače ubio svog bratića Sinišu Roškera (43), njegovu kći Jasminu (14) i majku Đurđicu (63) te Tihomira Matoića (19), dečka Sinišine starije kćeri. Po utjecajem alkohola upao je u njihovu kuću u Križevcima i započeo svađu oko međe u vinigradu. Na koncu je otvorio vatru i pucao na sve koji su bili u blizini. Supruga ubijenog Siniše, Snježana uspjela je pobjeći iz kuće. Policija je Stjepana uhitila dan poslije u okolici Križevaca. Na sudu je priznao sva ubojstva i rekao da mu je žao što je to učinio.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ASSHR 01.07.2009.

    ljudi moji nemogu vjerovati da se ovo dogada,,,na kaj smo spali,,, kako se samo lagati lako moze,,, ovaj je covjek sve ovo sto govori na sudu izlagao do neba,,, bio je pijan i planirao je to rijesiti nasilno... nije se potukao s braticem zbog kleti i sa ujnom.... pobio ih je ko zivotinje.... i jos da je samo sa njima obracunao vec ta dijeca.... nema kazne za njega.... zao mu je.... fuj.... gadi mi se sav ovaj sustav u nasoj drzavi.... gospodji Snjezani i njenom andjelu Saneli saljem zagrljaj pun ljubavi jer jadan onaj koji mora sve ovo istrpjeti.... a njegovoj zeni i kcerima mogu samo i dalje pljuvati u lice.... bez imalo griznje savjesti....

  • MpH 01.07.2009.

    Tamo gdje ti ideš, nema ni vinograda ni vina... uživaj smrade!

  • slama 01.07.2009.

    kreten ,baš je klet vrijedna života...

Komentiraj...
Vidi sve komentare