To je to što me zanima!

Policajac zadržao oko 58.000 kuna od kazni koje je naplatio

Policajca (32) se sumnjiči da je u posljednje dvije godine novac od naplaćenih kazni zadržavao za sebe i time oštetio državni proračun za više od 58.000 kuna
Vidi originalni članak

PU karlovačka sumnjiči svog zaposlenika, policajca (32) da je počinio kaznena djela pronevjere i krivotvorenje službene ili poslovne isprave jer je tijekom posljednje dvije godine novac od naplaćenih kazni zadržavao za sebe i time oštetio državni proračun za više od 58.000 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem 32-godišnjaka se sumnjiči da je u više navrata tijekom 2015. i 2016. godine propustio u blagajnu Policijske uprave karlovačke razdužiti gotovinska novčana sredstva od naplaćenih novčanih kazni u raznim postupcima te je ta novčana sredstva protupravno prisvojio, kao i da je u cilju prikrivanja manje uplaćenih novčanih sredstava na blagajničke isplatnice upisao neistinite podatke o uplati. Ovim kaznenim djelima državni proračun oštećen je za više od 58.000 kuna. Policijski službenik udaljen je iz službe, te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak, a Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnesena je kaznena prijava. – priopćila je u ponedjeljak Pu karlovačka.    

Idi na 24sata

Komentari 57

  • *Montenegro Diamantes* 11.10.2016.

    ..Vrgorec, prije 3-4 godine..taman sišao sa auto-puta..neđelja, prešao neki 300-400 metara, zaustavlja me Policija...spuštam staklo, on se obraća kolegama , troje u patroli, kaže evo gotovina..kaže, prekoračili ste ograničenje brzine od 50 km ..išli ste 68 km..kazna 1000 kuna..u eure tada 150 eura..neđelja neradni dan, nema mjenjačnice otvorene, veli on mi ćemo Vam učiniti uslugu, i zamijeniti sjutra....ja plati i ćeraj dalje..

  • tutek 11.10.2016.

    Našli su žrtveno janje. Od tisuću sličnih nekoga su morali kazniti da zadovolje formu. Čovjek nije imao sreće...

  • cudak 1 11.10.2016.

    svjedoci smo kakvi su policajci a i sam poznati kriminalac s faksom je rekao da u svakoj pljački je u igri policija jedan sudac a odvjetnici su uvijek tu

Komentiraj...
Vidi sve komentare