To je to što me zanima!

Žena (75) spaljivala odjeću i izazvala požar u blizini Knina

Muškarca (28) su zatekli na području Knina kako upaljačem pali travu. Priveden je i 22-godišnjak koji je cigaretom zapalio suhu travu. Žena (75) je u Biskupiji izazvala požar te će protiv nje biti pokrenut postupak
Vidi originalni članak

Tijekom noći požarište Razvođe - Promina čuvalo je 100 vatrogasaca i 50 pripadnika HV-a, a od jutros ih je tamo dvostruko toliko s ukupno 40 vozila. Iz zraka im pomažu dva canadair i dva airtractor od 7:21. Požar još uvijek nije lokaliziran. No, to je samo jedan, ali najveći od deset požara otvorenog prostora koji su u utorak bjesnili na ovom području.

Usporedo s vatrogascima, koji su višekratno izražavali sumnju da su neki požari podmetnuti, radi i policija - tijekom utorka su zbog izazivanja požara privedene tri osobe.

Pritvorskom nadzorniku je zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom predan 22-godišnjak koji je u utorak u u 1.05 sati ujutro u Podumci kod skretanja za zaseok Sučići, cigaretom zapalio suhu travu. To je učinio, tvrdi PU šibensko-kninska u svom priopćenju, s unaprijed stvorenom namjerom da otvorenim plamenom izazove požar. 

- Tom prilikom osumnjičeni je po policijskim službenicima zatečen u počinjenu kaznenog djela, nakon čega je osobnim automobilom Opel Astra, šibenskih registracijskih oznaka  pobjegao s mjesta događaja. Osumnjičeni je oko 1.07 sati na udaljenosti 100 od mjesta događaja po policijskim službenicima zatečen u zaustavljenom vozilu s ugašenim svjetlima - navodi policija.

U Kninu je zbog istog (ne)djela priveden 28-godišnjak za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je od 11. do 22. kolovoza na području grada Knina upaljačem u sedam navrata palio suhu travu, grmlje i ševar, s namjerom izazivanja požara otvorenog prostora. Izazvani požar je brzo uočen i od strane vatrogasaca ugašen. 

Ovaj piroman je zbog bolesti tek djelomično sposoban za samostalno zbrinjavanje, zbog čega će Državnom odvjetništvu u Šibeniku  biti podnijeto tek Posebno izvješće, a o svemu će biti obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb radi svrhovitog poduzimanja mjera obiteljsko pravne zaštite.

Kriminalističko istraživanje provedeno je i na 75-godišnjakinjom za koju je utvrđeno da je u utorak oko 17 sati u Biskupiji kod Knina spaljivala odjeću i izazvala požar koji se proširio područjem. Oko 18.03 sati je ugašen, a protiv 75-godišnjakinje će biti pokrenuti prekršajni postupak.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • stbbb 26.08.2017.

    Mozda im je ostalo jos traktora lako je njima pobić.

  • crna žena 25.08.2017.

    I stariji ljudi bi trebali znati da se u ovo vrijeme ne smije ništa spaljivati na otvorenom.

  • ŠaralicaBratе 23.08.2017.

    Hadezeovci pale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare