To je to što me zanima!

Policajci spasili dupina: Da smo došli pola sata kasnije, ne bi bio živ. Osjetio je da mu pomažemo

Puno nam je savjetima pomogao profesor sa Veterinarskog fakulteta u Zagrebu koji nas je na mobitel navodio, pričaju policajci
Vidi originalni članak

Zapovjednik policijskog plovila Split, Mate Merčep i njegovih dvoje kolega policajaca Marko Tadić i Jure Katavić iz PU splitsko-dalmatinske u utorak su spasili dupina koji se sapleo u konopce i nije mogao samostalno plivati. Dupin je primijećen oko 10 sati u moru pored južne strane otoka Čiova, u splitskom kanalu, a policajce je zatekao kad su krenuli u nadzor državne granice prema Visu.

- Ribari su primjetili ranjenog i bespomoćnog dupina i o tome obavijestili Centar 112, a oni nas. Da smo došli pola sata kasnije, dupin ne bi bio živ. Bio je zamotan u konope koji su mu nanijeli duboke rane po tijelu pa se nije ni micao od nemoći. Taj snop konopa oštetio mu je strašno stražnji dio peraje, a bio je zamotan oko njega u dužini oko pedeset metara - pričaju policajci za Slobodnu Dalmaciju.

Dupina su prvo mezomarinerom privukli uz brod, a Marko Tadić se spustio do ruba broda i pažljivo kidao te konopce.

- Dupin nas je primio prijateljski, kao da je osjetio da mu želimo pomoći. Cijelo vrijeme je bio miran, a valjda i nije mogao biti drugačiji s obzirom da je iscrpljen.Tko zna kada se jadan zapleo u ribarski konop? Možda je bio pet sati, a možda je bio i par dana, mi to ne znamo - priča Marko.

- Jednom se dupin malo trznuo jer je mislio da smo ga oslobodili, ali to nije išlo baš tako brzo. Puno nam je savjetima pomogao profesor sa Veterinarskog fakulteta u Zagrebu koji nas je na mobitel navodio. Kada dupin prodiše i nekoliko puta zaroni, onda on može otplivati, bio je njegov savjet. Tako je na kraju i bilo - pričaju Katavić i Merčep.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Larsen 27.10.2021.

    Lijepa gesta, svaka čast!

  • bramko duspara 27.10.2021.

    Nisu ga kaznili bio je svezan

  • Suštinu u prvi plan 27.10.2021.

    Piše da mu je repna peraja strašno, duboko ozlijeđena konopom. Što će biti s tim? Ide na gore, pa je dupinu ugrožen opstanak ili zacijeli? Trebalo je pitati profesora s Veterninarskog fakulteta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare