To je to što me zanima!

Dva policajca ubila muškarca: Srušili su ga i upucali iz blizine

SAD: Altona Sterlinga (37) policija je ubila u utorak u Baton Rougeu. Ubojstvo je izazvalo nove prosvjede i rasprave o policijskom nasilju nad Afroamerikancima
Vidi originalni članak

Altona Sterlinga (37) policija je ubila u utorak u Baton Rougeu u američkoj saveznoj državi Louisiani. Njegovo je ubojstvo izazvalo bijes javnosti i ponovo pokrenulo prosvjede i rasprave o policijskom nasilju nad Afroamerikancima.

Policija tvrdi da je dobila anonimnu dojavu kako čovjek ispred lokalne trgovine prijeti pištoljem. Ubrzo su došla dva policajca koji, kako se vidi na snimci, ruše Sterlinga na tlo i pucaju u njega iz neposredne blizine.  

Preliminarnom obdukcijom utvrđeno je da su uzrok Sterlingove smrti višestruke rane od vatrenog oružja na prsima i leđima. Obitelj pak kaže kako je Alton bio poznat kao "CD man", odnosno lokalni prodavač glazbenih i filmskih DVD-a. Svoj je posao obavljao uz dopuštenje vlasnika trgovine ispred koje je ubijen, a obitelj tvrdi da nije bio povezan s kriminalom.

Policajci koji su ubili Altona su poslani na godišnji odmor, a policija analizira snimku i istražuje ubojstvo.

Michael McClanahan, predsjednik lokalnog ogranka NAACP-a, udruge koja se bori za prava Afroamerikanaca, tražio je ostavku načelnika i drugih visokih dužnosnika gradske policije.

Idi na 24sata

Komentari 132

  • alcapone123 07.07.2016.

    Ok,jasno mi je da su Ameri laki na oružju i da sa njima nema zajeba...no kako sam par puta pogledao takve i slične onda mi nije jasno zašto se uvijek opiru uhićenju,samo stvaraju nervozu i eto ti ishoda!Ovaj je napao policajce,to je njima dosta da nađu trenutak kad će zapucati!

  • pinökio-wien 07.07.2016.

    Ne može se demokracija usporediti Hrvatske i Amerike, ako se to zove demokracija ,ubiti čovjeka kao psa.......dalje neću komentirati.

  • TVRDOGLAVI SVABO 07.07.2016.

    US gestapo

Komentiraj...
Vidi sve komentare