To je to što me zanima!

Policajci: Trčali smo na 9. kat i spasili život gospođi Katarini

KRIV OPUŠAK: Vatra je planula na balkonu njezina stana u neboderu u centru Virovitice. Opušak i pepeo cigarete zapalili su novinski papir u košu za smeće...
Vidi originalni članak

Kad smo došli do vrata stana na 9. katu, ispod njih je sukljao gusti dim. Od šefa smo tražili dozvolu da provalimo jer su stanari bili u životnoj opasnosti i nitko nam nije odgovarao na pozive. Kolega je razvalio vrata i tad smo čuli povike iz sobe.

Ispričali su to virovitički policajci Nikola Cicvarić (27) i Josip Jurković (36), koji su u četvrtak prošlog tjedna spasili život Katarini Ivačko (65). Vatra je planula na balkonu njezina stana u neboderu u centru Virovitice. Opušak i pepeo cigarete zapalili su novinski papir u košu za smeće. Vatra se razbuktala, pa zapalila dio stiropora fasade i plastičnu stolariju.

Od topline je puklo staklo i vatra se probila s balkona u kuhinju. Desetak minuta ranije u sobu pored legla je spavati gospođa Katarina. Uhvatio ju je prvi san i nije primijetila dim. No njega je spazio konobar Alen Šantić, koji je nakon odrađene smjene krenuo kući.


- Izlazio sam s parkinga i vidio plamen na vrhu zgrade. Krenuo sam zvati vatrogasce, kad mi je u susret došao policajac s kombijem - govori Alen. Policajac Mario Ripli to je odmah dojavio u postaju te rekao da pošalju vatrogasce i pojačanje. Njegov poziv su među prvima čuli Nikola i Josip te su odmah odjurili do zgrade.

Alen se vraćao s posla i ugledao buktinju

- Ulazna vrata su bila zaključana. Nasreću, netko od stanara je bio budan pa nam je otvorio. Otrčali smo stepenicama na deveti kat i na kraju izvukli gospođu - kaže policajac Josip. Gospođu Katarinu su probudili u zadnji tren. Bila je u spavaćici i nije joj bilo jasno što se zbiva.

- Čula sam snažan udarac i dečki su me izvukli. Nasreću, dobro sam i nisam ozlijeđena - kaže Katarina. Vatru su ugasili vatrogasci iz JVP-a Virovitica.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • kokan44 08.04.2017.

    jos malo pa ce je ovi delozirati.bas smjesno.

  • budalajlama 08.04.2017.

    Jesu li policajci podnjeli kaznenu prijavu protiv opuška? I čini mi se neprimjereno i protuzakonito proglasiti opušak krivim dok mu se krivnja ne dokaže.

  • lokal patriota 07.04.2017.

    Bravo dečki, ali to vam je u opisu radnog mjesta. Nemojmo zaboraviti što piše na skoro svakom policijskom vozilu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare