To je to što me zanima!

Policija BiH potvrdila da je B. Glavaš u Hercegovini

Unatoč tome da je za ratne zločine osuđen na 10 godina zatvora, policija Branimira Glavaša ne može uhititi sve dok mu Sabor ne ukine imunitet
Vidi originalni članak

Policija Federacije BiH izvjestila je u subotu hrvatske policajce da je Branimir Glavaš u Hercegovini, kako su mediji dan ranije javili. Unatoč tome da je za ratne zločine osuđen na 10 godina zatvora, policija Glavaša ne može uhititi sve dok mu Sabor ne ukine imunitet. Saborsko povjerenstvo za skidanje imuniteta sastat će se zbog Branimira Glavaša u ponedjeljak u podne. Tek potom, skinu li mu imunitet, Županijski sud u Zagrebu može mu odrediti pritvor. Dotad je Glavaš slobodan čovjek. Trenutačno je u Hercegovini. Iako je predsjedništvo HDSSB-a najavilo da će ga skloniti na sigurno,  oni nisu željeli potvrditi priče da je Glavaš napustio zemlju. U petak su ga navodno vidjeli kako ispija kavu u središtu Tomislavgrada i šeće se obližnjim selom Grabovica. Konobar motela Most u Ljubuškom rekao je za Novi list da je prije tri dana došao u motel i da je bio u društvu generala Željka Šiljega.
- Od hrvatskih vlasti nismo dobili nikakav službeni zahtjev za izručenjem. Ne možemo reći što će biti raspišu li za njim međunarodnu tjeralicu. Ipak, svi ste pratili dosadašnje slične slučajeve i vidjeli ste kako to izgleda - rekao je glasnogovornik policije Federacije BiH. Izručenje nitko ni ne može tražiti dok mu ne ukinu imunitet i ne odrede pritvor. Glavaša su nepravomoćno osudili zbog mučenja i likvidacije srpskih civila u Osijeku 1991.

GLAVAŠ JE DRŽAVLJANIN BiH I IMA NJIHOVU OSOBNU
Branimir Glavaš je dana 8. 5. podnio zahtjev za izdavanje osobne iskaznice te je tom prilikom priložio svu potrebnu dokumentaciju, izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu, ovjerenu kopiju osobne iskaznice RH, izjavu da ne posjeduje niti jedan dokument BiH i uplatnice - navodi se u priopćenju BiH policije. Dodaju i to da je Glavaš još u listopadu prošle godine po ovlaštenom punomoćniku, podnio zahtjev za stjecanje državljanstva Bosne i Hercegovine na temelju podrijetla (roditelji su mu iz Drinovaca kraj Gruda). Od 20. studenog 2008. Glavaš je državljanin BiH.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • rođo rođin1 10.05.2009.

    je da izbrisan nakon 15sati. zar to naije bilo normalno da se briše istog momenta?to znači da vaš sinošnji kolega dijeli mišljenje dotičnog gospodina.mislim da administratori nesmiju biti pristrani.unaprijed hvala na brisanu do sledećeg pisanja.

  • Brat od rođe1 10.05.2009.

    @yosaki hvala na nabijanju.bome si ga ti jak na onoj stvari kad možeš sve hercegovce i velike hrvatine naslagat na njega.ma lstvarno si ljudina nema šta.sa koliko hercegovaca sjediš i piješ i družiš se?

  • rođo rođin1 10.05.2009.

    slažem se sa brisanjem ali pobrišite i njega.mislim da mu je dosta nabijanja od sinoć 21:32:25.jedino ako ne dijelite njegovo mišljenje????????????????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare