To je to što me zanima!

Ipak je lažna dojava: Nisu našli bombu u zagrebačkoj katedrali

Prijetnju mailom s adrese udruga@udruga-david.hr dobio je glavni urednik Glasa Koncila. No, udruga David je demantirala da stoji iza toga, tvrde da to nije njihov stil
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija je u 11.56 sati zaprimila dojavu da je u zagrebačkoj katedrali postavljena bomba. Kako je obavijestila PU zagrebačka, u katedralu je poslan tim pirotehničara, a nakon provjere je potvrđeno da je dojava bila lažna. 

Kako doznaje Večernji list, prijetnja je e-mailom poslana glavnom uredniku Glasa Koncila, Ivanu Mikleniću.  Prijeteći mail stigao je s adrese udruga@udruga-david.hr u 10.41 sati, a u poruci piše 'Zbog jučerašnjeg sranja vašeg kardinala postavili smo bombu u zagrebačku katesralu. Letjet ćete u zrak, bando klerofašistička!'.

U katedrali su ostali svećenici i časne sestre koji su vjerovali da se radi o provokaciji i lažnoj dojavi, ali su htjeli da se sve dobro provjeri. 

Udruga David: To nije naš stil

.– To je suludo. To nema veze s nama. Policija će sigurno pronaći tko je to lažno poslao u naše ime jer danas nije tome teško ući u trag, poručili su za Večernji iz Udruge građana za zaštitu ljudskih prava 'David' čija se službena adresa razlikuje od one s koje je poslana prijetnja. 

Kako su objasnili to nije njihov stil i oni nisu protiv Katoličke crkve nego samo žele da se poštuje Ustav RH zbog čega reagiraju na pojave za koje misle da smetaju demokratskom društvu. 

Podsjetimo, kardinal Bozanić u nedjelju je u Mariji Bistrici održao propovijed u kojoj je između ostalog rekao da zna da će mu netko sigurno opet prigovarati da se miješa u politiku, dok će drugi prozivati da Crkva šuti, ali da Crkva sebe ispituje samo pred Isusovim Evanđeljem. 

Idi na 24sata

Komentari 205

  • dren_1 11.09.2012.

    Trebao bi se kardinal i svi Svećenici pozabaviti problemima unutar crkve,a političke komentare ostaviti na volju biračima i političarima Euharistija neka to i bude doslovno,a ne kritizirati u Crkvi gdje ne postoji replika .

  • Slavonka52 11.09.2012.

    Boze dragi molim ti se obrati zalutale na pravi put.

  • ml1982 10.09.2012.

    To je dojavio Bozanić! Hoće sebe napraviti žrtvom! Pitajte operatera koji je primio dojavu; sigurno je bio njegov piskutavi glasić!

Komentiraj...
Vidi sve komentare