To je to što me zanima!

Policija: Elvis Hadžić nije u direktnoj vezi s atentatom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Elvis Hadžić (35) uhićen je u tajnoj akciji temeljem dojave hrvatske policije koja je ustanovila da je bio u kontaktu s pripadnicima Matanićeve grupe
Vidi originalni članak

Pripadnici Federalne uprave policije BiH uhitili su u tajnoj policijskoj akciji u četvrtak bosanskog državljanina Elvisa Hadžića (35) iz Velike Kladuše kojeg se dovodi u vezu s atentatom na Pukanića. U njegovoj su kući, doznaje Dnevni avaz, našli eksploziv.
Iako se nagađalo da bi Hadžić mogao biti muškarac s fotorobota i izvršitelj atentata na Pukanića, načelnik Ureda ravnatelja policije, Krunoslav Borovec kazao je na konfernciji za novinare  u Zagrebu da Hadžić nije neposredno sudjelovao u atentatu. Ravnatelj Federalne uprave policije Zlatko Miletić rekao je da policija BiH i obavještajno sigurnosna agencija BiH usko surađuju s hrvatskim vlastima, no nije želio dati nikakve detalje. S hrvatskom policijom surađuje i policija Republike Srpske. Ravnatelj policije Uroš Pena kazao je da provjeravaju određene ljude, vozila i telefonske brojeve iz Republike Srpske koji su se u vrijeme atentata nalazili u Hrvatskoj. Glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH Robert Cvrtak potvrdio je identitet uhićenog.
- Naše zakonodavstvo tu je jasno i on kao državljanin BiH ne može biti izručen - rekao je ministar pravde BiH, Bariša Čolak. Hadžića neće izručiti čak ni ako se njegova umješanost u ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića dokaže. U tom slučaju sudit će mu se u BiH.

HADŽIĆ OSUĐEN ZBOG RAZBOJSTVA

Hadžić je, neslužbeno doznajemo, na dan Pukanićeva ubojstva viđen u Zagrebu. Uhićen je temeljem dojave hrvatske policije koja je ustanovila da je bio u kontaktu s Matanićevom grupom. Akciju u najstrožoj tajnosti započela županijska policija, kojoj su se pridružili federalci.
Policija je upala u kuću Hadžićevih munjevito, svjedoče susjedi, još u šoku od akcije kakvu dosad nisu imali prilike vidjeti. Susjedi ne žele govoriti o Hadžiću jer ga se boje. Hadžić je uživao reputaciju nasilne osobe kojoj se ne valja zamjerati, a prije tri godine sud u Kladuši osudio ga je na dvogodišnju, uvjetnu zatvorsku kaznu, zbog šverca ljudi. Hadžić je krijumčario ljude s istoka u zapadnu Europu. Hadžić je već ranije, s jednim suučesnikom, osuđen zbog razbojstva. Suučesnik je u zatvoru na izdržavanju kazne, a Hadžić je iz nepoznatih razloga ostao pošteđen zatvora. Elvis je, navodno za vrijeme rata, na prostoru Velike Kladuše koji je kontrolirao Fikret Abdić, surađivao sa Frankom Šimatovićem Frenkijem i Miloradom Lukovićem Legijom. Hadžićeva obitelj je na privremenom radu u Njemačkoj. Dan prije uhićenja došli su natrag iz Njemačke, ali su nakon uhićenja, nestali. Radio je i kao zaštitar u Velikoj Kladuši. Oženjen je i otac troje djece. Supruga i djeca, zajedno sa Hadžićevim roditeljima je nestala i pretpostavlja se da sklonjeni u Bihać na tajnu adresu.
Elvisov polubrat Almir Buljubašić kazao nam je da ne vjeruje da je njegov brat povezan s ubojstvom Pukanića.
- Poznajem svog brata, on to ne bi učinio, kratko nam je kazao Almir.
Zamjenik Županijskog državnog tužitelja Husein Uzeirović Elvisu Hadžiću je odredio pritvor od 30 dana.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • lordds 31.10.2008.

    http://www.ihateyoujulia.com/?id=8c52c2e239f4dd1e83322fc25abf16e0

  • mika_h 31.10.2008.

    ziv je Elvis! Elvis the King!

  • rođo1 31.10.2008.

    trebalo vam je samo 10sati da to skontate .još samo daje preko slike nešto i stavit da se bolje raspoznaje ........

Komentiraj...
Vidi sve komentare