To je to što me zanima!

Policija je u Makarskoj kod majke pronašla otetu djecu

Liječnik Marin Buljan prijavio je u nedjelju da su mu nestala djeca. Svjedok je vidio da s torbama ulaze u auto. U utorak su ih pronašli kod majke
Vidi originalni članak

Policija je u majčinoj kući u Makarskoj pronašla dvoje malodobne djece zagrebačkog liječnika Marina Buljana koja su nestala u Zagrebu u nedjelju oko 16 sati. S majkom su u pratnji odvjetnika dovedena oko 11.30 sati u policijsku postaju. Na razgovor su pozvali i djelatnika Centra za socijalni rad. Djeca su nestala iz parka u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici. Curica (13) i dječak (14) ocu su rekli da se idu naći s prijateljima i nisu se vratili kući. Svjedok je vidio da su s torbom ušli u auto kojeg je vozio muškarac.
Roditelji su razvedeni šest godina, a majka Nataša je dobila skrbništvo. Praznike su trebali provesti s ocem, no majka nije poštivala odluku suda i navodno je djecu zaključavala kad su trebala ići ocu. Zbog toga je i navodno dobila kaznenu prijavu, a skrbništvo je u lipnju dodijeljeno ocu. Kad je saznala da se mora seliti ocu u Zagreb, djevojčica je skočila u more i počela plivati prema Braču, a spasili su je policajci.
Natašina majka je rekla da su djeca bila s Natašom te da je policija došla po njih i odvela ih na ispitivanje.
- Otac djece nas maltretira cijeli život i djeca s njim nisu sretna. I djed djece, moj suprug Jure, koji je sada u bolnici, stao je na zetovu stranu, ali i on sada vidi da je pogriješio - rekla je u telefonskom razgovoru baka Stanislava Mendeš.
Susjedi Mendešovih tvrde da već godinama traju nesuglasice između supružnika Nataše i Marina i borba oko skrbništva.
- Nastaša ima zdravstvenih problema. Djeca su  odavno trebala otići ocu. Majka im uopće nije dozvoljavala da se s njim vide niti da imaju ikakvog kontakta - kažu susjedi. 

MAJKA DJECU NIJE PUŠTALA NA IZLETE
U osnovnoj školi u Makarskoj, koju su djeca pohađala prije preseljenja, neslužbeno su nam rekli da je majka vršila prevelik pritisak na djecu. Dovodila ih je u školu i poslije nastave dolazila po njih. Čak im nije dozvoljavala ni školske izlete zbog bojazni da će ih otac oteti.

'MAJKA IMA PSIHIČKIH PROBLEMA'
U Centru za socijalnu skrb u Makarskoj smatraju da se radi o jasnom slučaju gdje je provedena kompletna procedura.
- Sudskom presudom od 21. kolovoza ove godine djeca su povjerena ocu. Majci je oduzeto pravo jer je utvrđeno da ima psihičkih problema koje su utvrdili psihijatar i sudski vještak. Čim je prijavljeno da su djeca nestala, postojala je osnovana sumnja da su kod majke. Policija je i majku i djecu privela na ispitivanje, a s njima su i odvjetnik i psiholog. Otac je obaviješten i na putu je prema Makarskoj - kaže direktor Centra za socijalnu skrb u Makarskoj Ivo Raos. On dodaje da ne iznenađuje da su djeca pokušala bijeg jer su, kako kaže, proveli godine u mračnom odgoju majke koja ih je na sve moguće načine nastojala udaljiti od oca.
- Usprkos odličnom školskom uspjehu djece, ovdje se ipak radi o emocijama, i oni još uvijek ne mogu procijeniti što je ispravno. Ocu će vjerojatno trebati vremena da s njima uspostavi dublji kontakt i povjerenje. Što se tiče majke, sud može donijeti mjeru bolničkog liječenja. Ovdje se ipak radi o kaznenom djelu. Ona je i do sada kršila sudske odluke. Možda bi se mogla naložiti obveza povremenih posjeta psihijatru uz nadzor, liječenje u ustanovi je ipak krajnja mjera - kaže Raos.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • corn flakes 09.09.2009.

    Dakle, razvedeni su, u dva dosta udaljena grada, on želi svoju djecu - majka očito ima psihičkih problema - ispire djeci mozak ... Sa 13 i 14 godina već imaš svoju ekipu i navike ... nije ti do preseljenja, tu je mama koja je bolesna ... normalno je da su djeca reagirala ovako. Međutim, ne vjerujem da su svjesni što je za njih objektivno bolje, a ni ja se nebi mogla odlučiti. Nijansu prednosti bi dala na očevu stranu (BTW žena sam i majka).

  • nonana 09.09.2009.

    Ljudi moji čim dalje od sebe Centar za soc.skrb i sudstvo,sami trebaju riješiti svoje probleme,a djeca su ta koja će odlučiti sa kime će živjeti,netreba nkome sa strane dati da se petlja u privatan život ovih ljudi.Imaju valjda previše novaca pa neznaju gdje ga utrošiti.Bilo bi im bolje da se oboje posvete toj djeci i da im oboje pruže svu svoju ljubav(pa makar i odvojeno) ako je još uopće imaju i da se čim manje bave sobom ,i čim manje neka iznose prljav veš u medije,jer ova djeca su doživjela prevelike stresove koji će ostaviti trajne posljedice na njihov život.

  • leona25 09.09.2009.

    ...svaka priča ima dvije strane... i jedno i drugo su krivi

Komentiraj...
Vidi sve komentare