To je to što me zanima!

Policija kuha u Podravci: Uhićen i Polančecov kum

Policajci i djelatnici USKOK-a su u ponedjeljak upali u Podravku u Koprivnici. Zbog malverzacija su uhitili trojac koji će iza policije ispitati i USKOK
Vidi originalni članak

Policajci i djelatnici USKOK-a u ponedjeljak ujutro ponovno su upali u Podravku u Koprivnici. U akciji Manager 2 “digli” su deset ljudi, s kojima su obavili obavijesne razgovore. Razgovarali su s ljudima na vodećim pozicijama u Podravci, ali i s njihovim poslovnim partnerima. Kaznene prijave dobili su Nevio Prlog, kum Damira Polančeca i vlasnik građevinskih tvrtki koje su radile za Podravku, Darko Korošec, jedan od direktora nabave u Podravki, te Vladimir Kovačić, poslovođa u Prlogovoj tvrtki PNP Commerce. Nakon policije, trojicu uhićenih će zbog sumnji u nezakonito poslovanje ispitati u USKOK-u.
Nevia Prloga, vlasnika tvrtke PNP Commerce, sumnjiči se da je od 1. listopada 2008. do 1. studenoga 2009. sklopio nekoliko nepovoljnih ugovora s Podravkom. Poslove je, navodno, dobivao bez natječaja. Riječ je o opremanju Podravkina skladišta u Dugopolju, čija su gradnja i opremanje stajali 29,3 milijuna kuna, te o investicijama u Podravkinoj upravnoj zgradi u Koprivnici.
Tvrtka Polančecova kuma tada im je potpuno opremila dvoranu za sastanke i kafić unutar zgrade.
Polančecova kuma, navodno, istražuju i zbog postavljanja reflektora na nogometnom stadionu u Đelekovcu, što je stajalo 350.000 kuna. Dao ih je postaviti Polančec kako bi mogao navečer igrati nogomet. Navodno je Polančec donirao 100.000 kuna za reflektore, a ostali donatori su nepoznati. Inače, Prlog je kumstvom vezan i sa Zdravkom Šestakom, bivšim članom uprave Podravke, koji je u pritvoru zbog sumnji u malverzacije.
Korošec je priveden zbog kupovine nekretnina od Prloga. Direktor nabave je do sada više puta bio na ispitivanju u policiji zbog sumnje da je sklapao sumnjive poslove u ime Podravke s tvrtkom Nevia Prloga.
- Da, i on je danas ujutro uhićen, no ne znam zašto - rekao nam je bivši ministar Damir Polančec. Za Jutarnji list je rekao da je vrlo zbunjen i začuđen te da ne ne može komentirati uhićenja. Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) donijela je rješenje kojim se nalaže Zagrebačkoj burzi da privremeno obustavi trgovanje dionicama Podravke. Obustava će trajati dok se ne istraže okolnosti vezane uz prodaju kompanije. Navodno ju planira preuzeti Atlantic Grupa Emila Tedeschija.

OPET ISPITALI PRITVORENE MENADŽERE PODRAVKE
U USKOK su na ponovno ispitivanje jučer doveli Zdravka Šestaka i Josipa Pavlovića, bivše članove uprave Podravke, te vlasnika splitskog SMS-a Srđana Mladinića, koje terete za malverzacije “teške” 250 milijuna kuna. Uhićeni su u listopadu prošle godine u akciji Spice, a USKOK je prošli tjedan zatražio proširenje istrage protiv njih. Kako doznajemo, Zdravko Šestak branio se šutnjom. Istražni sudac će u četvrtak odlučiti hoće li petorica uhićenih menadžera ostati u istražnom zatvoru ili će ih pustiti na slobodu.

GRADILI APARTMANE NOVCEM PODRAVKE?
Prlogov PNP Commerc je platio uređenje obiteljske kuće i okućnice pritvorenog Zdravka Šestaka, a vrijednost radova je bila 200.000 kuna, piše Jutarnji list. Navode i da su Prlogova supruga i Darko Korošec krenuli u gradnju apartmana u Tribunju te da je s 500.000 kn u gradnji sudjelovao PNP Commerc. Navodno je izvođač radova kojem je PNP plaćao ispostavljao fakture za radove na 'objektima poduzeća Podravka', a ista svrha je navodno i na fakturama za uređenje Šestakove kuće.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • papaja 19.01.2010.

    Baš me čudi!!!

  • lexus 19.01.2010.

    rumenko nakrolpolančec treba ga objesit za jaja da visi u podrvci kao novi proizvod

  • trešnja 19.01.2010.

    Bit će da je ovo: Tresla se je gora,rodio se miš....zar netko još vjeruje u ove predstave za javnost,ovo je samo da se narodu uprizori pravni sustav.Najgore što će im se desiti da ih kao optuže,zatim osude uvjetno,daju im neko direktorsko mjesto i ovi se \"sakriju\" u anonimu te uživaju u svojoj odprije stečenoj imovini.Ja ću vjerovati sustavu tek kad budu oduzimali imovinu,ali ovi imaju i za to lijeka...zato postoje kumovi i djeca......njima će samo dragi Bog presuditi!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare