To je to što me zanima!

Policija mu uzela kolekciju: Vratite mi 15.000 filmova!

Božo Cerin (54) je pola života proveo radeći u zagrebačkoj Kinoteci. Imao je prave raritete. Policiji ga je prijavio očuh kojem je to bilo 'smeće'
Vidi originalni članak

Najveći hrvatski filmofil, kolekcionar i strastveni obožavatelj kinematografije Božo Cerin (54) ostao je bez svoje impresivne kolekcije. Oduzeli su mu je nedavno policajci zbog prijave da je nelegalno presnimavao i distribuirao filmove. Oni su se prije mjesec dana pojavili pred Božinim stanom u zagrebačkom Prilazu Gjure Deželića. “Gdje vam je katalog filmova? Cijela ulica priča kako dilate! Zašto imate šest DVD playera...” To su samo neka od pitanja koja su policajci postavili izbezumljenom Boži dok su u vreće ubacivali njegove kutije s gotovo 15.000 VHS-ova i DVD-a.
- Meni ne treba nikakav katalog, sve to imam u glavi - odgovorio im je Božo, čovjek koji svakog dana odgleda tri do četiri filma. Pokušao im je objasniti da je sve što posjeduje dobio razmjenom ili donacijama. Ispostavilo se da je policija došla na poziv njegova očuha Željka, s kojim i živi
- On je moju strast doživljavao kao smeće s kojim ja zatrpavam naš stan. Točnije, moj stan, jer sam ga ja otkupio - istaknuo je.
- Zatrpao mi je cijelu kuhinju i hodnik svojim glupostima. Nisam to više mogao podnijeti pa sam pozvao policiju - ljutito nam je u telefonskom razgovoru odgovorio očuh.

IMA FILMOVE S POSVETOM AUTORA
Najveći dio filmova Božo je dobio razmjenom ili donacijama. Samo mu je videoteka Univerzal darovala oko 1000 filmova. Neki od primjeraka u Božinoj kolekciji pravi su rariteti, poput “Bitke na Neretvi”, koju je dobio s potpisom redatelja Veljka Bulajića. Božo je pola života proveo radeći u zagrebačkoj Kinoteci. Dane uglavnom provodi u kinu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • dbanon_ri 29.08.2010.

    Sad uzmi za hobi sviranje bubnjeva, violine ili trube.. pa da vidimo tad očuha

  • tvoja_najgora_noćna_mora 29.08.2010.

    Pored tog što smo siromašna govnadtog što i nam je banda lopovska preuzela državu, uzeli ste čovjeku ono jedino što mu je preostalo i u čem vidi smisao. Gadi mi se ova država, ljudi u njoj, ustroj, vlada.. sve!

  • dusansk 29.08.2010.

    Imam i ja idiota u kući....nažalost

Komentiraj...
Vidi sve komentare