To je to što me zanima!

Policija na vrijeme upozorena na mogući bijeg Ive Sanadera

U vrh policije pravovremeno je stiglo upozorenje o mogućnosti Sanaderovog bijega iz zemlje. Granična policija mogla ga je zadržati rastavljanjem automobila kćeri Brune
Vidi originalni članak

Visoki dužnosnici MUP-a bili su upozoreni o mogućnosti odlaska Ive Sanadera iz Hrvatske neposredno nakon što je pokrenut postupak ukidanja saborskog imuniteta i širenja USKOK-ove istrage, piše Jutarnji list, pozivajući se na dobro informirane izvore. Tvrde da je ravnatelj policije Oliver Grbić upozorenje dobio sat i pol prije nego je Sanader odšetao iz vile u Kozarčevoj ulici u 10.25 sati. Predsjednik Josipović tada je kritizirao policijski vrh. Upućeni kažu i da je, iako nije imala zakonske ovlasti privesti Sanadera, policija mogla na granici rastaviti automobil kćeri Brune dok mu Sabor ne ukine imunitet. 

Novi zakon ne vrijedi za Sanaderovu imovinu

Novi Zakon o oduzimanju kriminalno stečene imovine za bivšeg premijera neće vrijediti jer je zamrznuta 13. prosinca kada Zakon još nije bio na snazi. Na njegovu imovinu primjenit će se Zakon o Uskoku. Prema postojećim odredbama Sanaderova zamrznuta imovina može biti trajno oduzeta ako se u sudskom procesu dokaže da je kriv za djela za koja ga terete.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ljudi 21.12.2010.

    ovaj naslov treba prepraviti! Policija na vrijeme upozorena na mogući bijeg Ive Sanadera! Ivo Sanader na vrijeme upozoren na moguću intervenciju policije!

  • HrvojeZagy 19.12.2010.

    a kaj ima tu fakat glupih? pa vrabac bi skužio zašto je sve tako kako je :-) KAZALIŠTE.

  • dj4 17.12.2010.

    koje su ovo gluposti..mislim da su trebali policajci u strajk stupiti..davno vecu glupost nisam cuo a ni procitao..

Komentiraj...
Vidi sve komentare