To je to što me zanima!

Policija o dječaku kojem je eksplodirala petarda u ruci: Apeliramo na roditelje da paze

Policija savjetuje roditeljima da budu odgovorni i da upoznaju djecu s opasnostima pirotehnike
Vidi originalni članak

Djetetu je sinoć oko 23 sata u vikend naselju kod Valpova eksplodirala petarda u ruci, tim povodom u ponedjeljak se oglasila osječka policija. 

- U vikend naselju kod mjesta Ladimirevaca prilikom nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima djetetu je eksplodirala petarda u ruci, uslijed čega je došlo do ozlijede šake - rekli si iz policije. 

Dodaju kako je dijete hitno prevezeno u KBC Osijek gdje su konstatirane teške tjelesne ozlijede. Također, rekli su i da slijedi daljnji rad radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja. 

UŽAS KOD VALPOVA Dječak kojem je eksplodirala petarda u ruci je hitno operiran

- Napominjemo da kroz akciju mir i dobro i ovim putem da petarde nisu igračke, savjetujemo i roditelje da budu odgovorni, da upoznaju djecu s opasnostima od pirotehnike jer ozljede mogu ostaviti ozbiljne posljedice - zaključili su iz policije. 

Podsjetimo, ranije su se oglasili iz KBC-a Osijek rekavši da je 13-godišnji dječak trenutno izvan životne opasnosti.

Kako kažu dječak je primljen s mutilirajućim, eksplozivnim ozljedama šake, te je hitno operiran. 

Mutilirajuće ozljede znače da će dječak ili ostati bez prstiju ili oni neće biti u funkciji. On će, nažalost, trajno osjećati posljedice igranja s pirotehnikom. Uz njega, još je jedno dijete iz Splita završilo na hitnoj zbog igranja s petardama, na sreću s lakšim ozljedama. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • TCB 01.01.2024.

    Roditelji jos ludji nego Dica sto ce ga naucit?

  • ZlatkoHH 01.01.2024.

    Petarde su zabranjene i ne može ih se kupiti. Za to nisu krive trgovine pirotehnikom, jer je to kupljeno od nekog švercera. To je otprilike isto kada klinci kupuju ove nove energetske napitke, od kojih ima dosta onih koji su zabranjeni. I opet nisu trgovne radi toga krive.

  • 01.01.2024.

    Pa kaj nisu petarde zabranjene? Otkud to malom? Roditelji, čestitke. Nadam se da će vas sutra obići Zavod za socijalni rad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare