To je to što me zanima!

Policija objavila snimku: Ipak se vidi da osumnjičenik puca?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Snimka sigurnosne kamere razjasnila nedoumice u vezi oružanog sukoba policije i prosvjednika. Na snimci se vidi da mladić ipak poseže za pištoljem i iz njega puca
Vidi originalni članak

Prosvjedi u američkom Fergusonu, povodom obilježavanja godišnjice ubojstva mladog, nenaoružanog crnca, kojeg su ubili policajci, doživjeli su svoj vrhunac. U pucnjavi koja se dogodila u nedjelju na ulicama Fergusona stradao je Tyrone Harris, kojeg su upucali policajci nakon što je, diskutabilno, pucao na policiju iz pištolja.

POGLEDAJTE VIDEO: Snimka nadzorne kamere koja prikazuje da Tyrone ipak puca iz pištolja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tyrone je trenutno u bolnici, a protiv njega će se podnijeti optužnica po više točaka, uključujući napad na policiju, ilegalno korištenje vatrenog oružja i napad na vozilo.

Tyroneov otac tvrdio je da njegov sin nije imao oružje, ali ne zna se što je izjavio nakon snimke koju je objavila policija.

Odnosi između crnaca i bijelaca u Americi, posebice na jugu zemlje, postaju sve napetiji. Došlo je čak i do formiranja militantnih grupacija, poput "Oath Keepers" (čuvari zakletve), koji se "zauzimaju" za obranu američkog ustava. Policija je osudila grupu, nazvala ju ekstremnom i militantnom te se od nje u potpunosti ogradila.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • leon101 12.08.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • 1ok 12.08.2015.

    Rjetkost je da crnac nije kriv, u pravilu i praksi uvijek su krivi.

  • seth117 12.08.2015.

    i meni je uvijek izgovor dali je to zato što sam crn :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare