To je to što me zanima!

Policija privela osumnjičene za napad na azilante u Zagrebu

Muškarci su 31. prosinca oko 4.40 sati na autobusnom stajalištu kod Glavnog koloddvora se verbalno pa potom fizički obračunali s Libijcem (34) i Sirijcem (30)...
Vidi originalni članak

Policajci VI. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcima (34 i 30) za koje su sumnjaju da su pretukli azilante (34 i 30).

Muškarci su 31. prosinca oko 4.40 sati na autobusnom stajalištu kod Glavnog kolodvora se verbalno pa potom fizički obračunali s Libijcem (34) i Sirijcem (30). 

Nakon kratkog vremena ponovno su se susreli na autobusnom stajalištu u Novom Zagrebu u Dugavama gdje su se osumnjičeni ponovno potukli s azilantima i pritom ih lakše ozlijedili. 

Nakon kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Azilanti prosvjedovali zbog napada

Skupina azilanata prosvjedovala je u ponedjeljak, 2. siječnja ispred zagrebačkog Centra za tražitelje azila "Porin" jer policija navodno nije reagirala na nekoliko slučajeva napada na azilante. Prosvjedinici su tvrdili da policija ne reagira na prijavljene slučajeve kako bi trebala te da se osjećaju nesigurno. Na te tvrdnje azilanata, MUP je istog dana izvijestio da poduzima sve mjere radi pronalaska napadača i da im je sigurnost azilanata itekako važna.

Zagrebački policajci su prema tadašnjim podacima MUP-a u proteklom razdoblju zaprimili manji broj prijava tražitelja azila, odnosno osoba koje borave u Porinu. Policija je tvrdila da je riječ o tri događaja - jedno međusobnom ozljeđivanju i dva napada.

Centar za mirovne studije ustvrdio je, pak, da su nedavni napadi na azilante rasno motivirani zločini iz mržnje te je pozvao institucije da ih kao takve prepoznaju i procesuiraju. Emina Bužinkić Iz Centra pozvala je također nadležne da pokrenu senzibilizacijske kampanje koje bi informirale građane da tražitelji azila, izbjeglice koje žive u Hrvatskoj, nisu kriminalci i da im se ne pripisuju etikete terorizma.

Idi na 24sata

Komentari 138

  • mangup@dj 13.01.2017.

    Čini mi se da su ova dva azilanta malo gey nebi li se trebale pobuniti oni kontra iskorak za prava azilanata

  • Realan333 11.01.2017.

    To je vase hrvatsko cvijece zajedno ste sa njima ratovali protiv krscana (Pravoslavnih) ili vam to tada nije bilo vazno , sad vam ne valjaju ... cemu ti dvostruki arsini ? Daj se vec jednom odlucite s kim .

  • realnost2 10.01.2017.

    e ovako, da vam objasnim, arapi nisu evropljani jeli tako? oni imau svoje obicaje i svoje navike, i tko sam ja i tko si ti da im u tome sudis!!!!!! igrom slucaja poznajem taj mentalitet vise nego sto itko od vas moze tvrditi da ih poznaje i cudim se ljudskoj gluposti i hratskom primitivizmu koji se usudi pisati ovakve gadosti; vecinom ljudi su moralni ljudi, sto za nas hrvate ne mozemo reci, zao mi je sto moram ovako pisati, ali mati me ucila iskrenosti i postenju sa ljudima, sto danas nazalost puno kosta i zato sam tu gdje jesam, jer sto mi je na umu to mi je na drumu a to danas nije dobro, ili zapravo kako se uzme, hocu reci postuj drugoga kao sto zelis da si ti postovan, arapi su moralan narod, nema toga kod njih da je svako trece dijete podmetnutu naivnom ocu, oni to ne podnose isto tako ne podnose da budu tepih za brisanje necijih prljavih cipela, nedaju se ponizavati i vrijedjati i potcjenivati sto primitivci bez kuture rade iz dana u dan, vidim da se tako ponasate i u hr, omazavali bi i terorizirali izbjeglice a i sami ste bili izbjeglice prije nekih dvadesetak godina , e moj narode bas smo jadni mi evropljani, da ne nabrajam francuzi, njemci, englezi , madjari,poljaci,austrijanci,hrvati,slovenci .......... e sami sovinisti , zar tako moze nastaviti ovaj svijet dalje??????? Puno bi se dalo toga napisati ali je steta trositi rijeci za nekoga tko toga nije svjestan i vrijedan, ne kaze se uzalud da covjek vrijedi toliko koliko je u zivotu prosao,

Komentiraj...
Vidi sve komentare