To je to što me zanima!

Policija otkrila: Napadač (26) je oženjen i otac je dvoje djece

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Politički i religijski motivi napada za sad su isključeni. Napadač (26) je u ubilačkom pohodu u subotu ubio dječaka (4) te mladića i djevojku stare 24 i 28 godina
Vidi originalni članak

Šef štajerske policije Josef Klamminger na izvanrednoj konferenciji za medije u subotu kazao je kako je napadač iz Graza 26-godišnji Austrijanac, porijeklom iz BiH. Napadač je oženjen i otac dvoje djece. Po zanimanju je vozač, a u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola ili droga.

Navodno je 28. svibnja prijavljen zbog obiteljskog nasilja, ali se ta informacija još istražuje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Klamminger je istaknuo kako tragedija nema terorističku pozadinu već je riječ o pojedinačnom slučaju.

- Politički ili religijski motivi napada za sada su isključeni. Ovo je najtužniji dan za Graz. Hvala svima koji su pomagali ozlijeđenima - poručio je gradonačelnik Nagl.

Službena brojka je troje mrtvih - poginuo je 4-godišnji dječak, te mladić i djevojka stari 24 i 28 godina. 34 je ozlijeđenih , među kojima je i troje djece , od čega je dvoje teško ozlijeđeno , ali stabilno. Šestero odraslih je u kritičnom stanju , rečeno je na konferenciji za medije.

Na teren je ukupno izašlo 83 kola hitne pomoći te tri helikoptera. Predstavnik medicinskih timova kazao je kako je cijela situacija bila veliki izazov za spasioce te dodao kako su prolaznici također odlično reagirali dajući ozlijeđenima prvu pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ubio biciklisticu, motorista i dječaka (4)

Sve je počelo u subotu oko 12.15 sati kada je pomahnitali vozač velikom brzinom zelenim Infinitijem uletio među prolaznike i turiste na glavnom gradskom trgu u Grazu. Ubio je troje ljudi, biciklisticu, dječaka (4) i motorista.

Zatim je izašao iz automobila i počeo nasumično nožem napadati prolaznike. Ozlijeđeno je 34 ljudi, od čega je šestero u kritičnom stanju. Među ozlijeđenima je i troje djece, od čega je dvoje teško ozlijeđeno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 182

  • najiram 10 21.06.2015.

    valjda je bil samo muž od gazde doma nije mogel riješiti problem ona frustriran otišao se iskaliti na drugima...samo ne razumijem što ga nije netko klepnuo nečim po glavi kad je ganjal prolaznike ili je svijet oguglal na patnju drugog glavno da nisam ja...i pustili ga da divlja...ovako je napravil pravi pokolj...strašno i žalosno svima brzi oporavak i preminulim spokoj duši i saučešće rodbini i roditeljima...

  • LunjoKlepetovski 21.06.2015.

    ne mogu vjerovati da 24sata ima nekoliko članaka o ovom slucaju i niti jedan nije jasno napisao da je taj ubojica MUSLIMAN: Bosnian muslim, Alen Rizvanović from Bihac, 1989. godište!

  • ciribimba 21.06.2015.

    jbte i vjera više da se zbog nje ubijamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare