To je to što me zanima!

Policija pozvala na oprez: Na bankomat montirao 'skimmer'

Navedeni uređaj, pomoću kojeg je moguće neovlašteno doznati PIN broj bankovne kartice, zamijećen je u nedjelju oko 13,30 sati, te je demontiran s bankomata
Vidi originalni članak

Riječka policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je postavio tzv. skimmer uređaj na bankomat na riječkom Trgu Žabica. Navedeni uređaj, pomoću kojeg je moguće neovlašteno doznati tajni PIN broj bankovne kartice, zamijećen je u nedjelju oko 13,30 sati, te je demontiran s bankomata. 

Upozoravaju građane da prije podizanja novca pažljivo pregledaju otvor za karticu, tipkovnicu i kućište bankomata te ukoliko primijete nešto neobično (oštećenja, dodatno postavljenu opremu ili uređaje) da ne  koriste bankomat već  odmah obavijeste banku, ili policiju na broj 192. 


Idi na 24sata

Komentari 36

  • ivanfilip 12.02.2013.

    Zar svaki bankomat nebi trebao automatski imati kameru?! Kaj nekoj zašitarskoj službi nebi trebalo biti sumnjivo da netko "nečim čudnim" petlja po aparatima?

  • sonny42 12.02.2013.

    A jel si ja mogu bankomat odnijeti kući da na miru provjerim da nije netko mijenjao kakvu opremu na njemu..znate vani je hladno za te detaljnije preglede pa sam mislio to doma napraviti u toplom...sve bih dao za sigurnost naših bankomata..

  • FilipKramarić 12.02.2013.

    Daj novinari se naučite ili bar progooglajte pojmove. Skimmer se stavlja tamo di ide kartica i snimi karticu da se kasnije može replicirat ona "crna traka" na prazne kartice. A keylogger se stavlja (bilo mehanički ili software) na tipkovnicu te učita pin za karticu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare