To je to što me zanima!

Nacist snimao video mržnje dok je bježao zagrebačkoj policiji!

Zagrebačka policija potvrdila je kako je pronašla novi video Jurja Mesića (35) u kojem je iznio pravi mali manifest protiv stranih radnika koji posao nalaze u Hrvatskoj te je veličao radikalne ideologije
Vidi originalni članak

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim Jurjem Mesićem zbog sumnje da je napravio nove prekršaje iz članka 3. Zakona o suzbijanju diskriminacije i članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

KOMENTIRA: JASMINA SARIĆ ČEDIĆ Rasističkom moronu mjesto je tamo gdje je sad. Iza rešetaka

Video mržnje

Iako se on od jučer nalazi u istražnom zatvoru Remetinec zbog sumnje u kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju, dobili su novu informaciju o videu kojeg je objavio tijekom nedjelje dok ga je policija pokušavala locirati.

U njemu je iznova širio mržnju i sve objavio na internetu.

PRIJETI MU DO 3 GODINE ZATVORA Nacist ide u pritvor na mjesec dana: 'On sramoti majku i cijelu obitelj, pa što mu je to trebalo?'

Veličao radikalne ideologije

- Snimio je videozapis svog govora s ciljem stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na temelju razlike u nacionalnom podrijetlu zaposlenika koji radi posla dolaze u Republiku Hrvatsku te je u tom govoru ujedno veličao radikalne ideologije - napisali su iz policije.

Optužni prijedlog predali su Općinskom sudu u Velikoj Gorici, Stalnoj službi u Ivanić Gradu.

NAKON GNJUSNOG ISPADA Pogledajte kako privode nacista koji je u Zagrebu vrijeđao ljude

Inače, ovo je drugi prekršaj za kojeg je prijavljen od ponedjeljka kad je uhićen. Prvi mu je bio kad je salutirao desnicom, psovao fotoreportera i derao se 'Heil Hitler' dok ga je policija izvodila iz kuće prema službenom autu. Tad ga nisu vezali lisicama.

Podsjećamo, snimke na kojima vrijeđa Indijce i crne proširile su se društvenim mrežama. U jednom videu napada radnika Wolta iz Indije koji je ostao miran na provokacije i sramotne uvrede.

- Evo još jedan Untermensch u Zagrebu. Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. Je*eni nigeru. Otkud si? Indija? Odi doma u Indiju onda.  Ovo je naša zemlja: Hrvatska. Ovo je Europa. Za bijele ljude, a ne za crnce. Dođem u Zagreb i prvo što vidim je crnac. Ej, niger. Evo ga, niger. Od*ebi. Sieg Heil - govori tip na snimci.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • rpesevski56 18.03.2023.

    To je ta ćelava rasistička svinja. Samo kad ga pogledam pozli mi. Samo učinkovita kazna, bez toga nema blagostanja u državi.

  • 15.03.2023.

    Info komentima - ako napišete šipu racku ok ali nikako pišu racku odmah žuti. pravilo

  • 15.03.2023.

    ae za dvadeset trideset godina bićeš heroj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare