To je to što me zanima!

Policija stražari, ribari love. EU ipak stala na stranu Slovenije!

Mi ćemo ribu i dalje loviti po starom. Spremni smo izaći na granicu uz potporu kolega ribara s cijele hrvatske obale - kaže Ezio Kocijančić, savudrijski ribar...
Vidi originalni članak

Presudu treba provesti. Mi ćemo napraviti sve što možemo da objema stranama pomognemo da je implementiraju na pošten način.

Poručio je to potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans. Time je Europska komisija stala na stranu Slovenije, odnosno nije priznala hrvatski argument da je arbitražna presuda nevažeća.

- Presuda je donesena, treba je implemenitrati. Mi nećemo nalagati kako - reko je Timmermans.

Takva odluka se dala naslutiti i ranije. Premijeri zemalja Beneluxa (Belgija, Nizozemska, Luksemburg) pozvale su Hrvatsku da poštuje presudu suda.

Savudrijska vala u utorak je nedvojbeno je najsigurnija hrvatska lučica. Nedaleko od obale patroliraju čak četiri policijska glisera.

Hrvatska policija čuva umaške i savudrijske ribare da nesmetano mogu loviti do stare crte razgraničenja. Prema odluci arbitražnog suda, njihovi slovenski kolege će loviti u moru koje je sad hrvatsko.

- Mi ćemo loviti po starom. Spremni smo izaći na granicu uz potporu kolega ribara s cijele hrvatske obale - kaže Ezio Kocijančić, savudrijski ribar.

A slovenski ribari kažu da neće loviti ribu preko polovice Savudrijske vale sve dok se o arbitražnoj odluci ne dogovore političari Slovenije i Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 131

  • Žuja_1 05.07.2017.

    Samo je jedna stranka koja je za izlazak iz eu

  • MazingazBone 05.07.2017.

    Hrvat je uvijek u pravu! Svi drugi nisu mu do koljena i po defaultu su u krivu

  • mamojebac70 05.07.2017.

    Bojna ladja Mali Kekec..naoruzana je posadom sa modernim prackama ..vodenim puskama...i indijanskim bubnjevima za vezu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare