To je to što me zanima!

Policija suzavcem i vodenim topovima tjera prosvjednike

Prosvjednici su vikali "svi mrze policiju" i "protiv, protiv, protiv kapitalista" dok je raspoloženje uzimalo mračnije tonove od mirnih prosvjeda ranije tijekom dana
Vidi originalni članak

Francuska interventna policija upotrijebila je u subotu vodene topove i suzavac kako bi rastjerala protukapitalističke prosvjednike u Bayonneu blizu ljetovališta Biarritza gdje se sastaju čelnici zemalja G7 na trodnevnom summitu.

Policijski helikopteri kružili su dok su desetci prosvjednika, neki od njih bacajući kamenje, izvikivali slogane i psovke redovima policajaca u povijesnom središtu grada Bayonnea u francuskoj Baskiji. 

Prosvjednici su vikali "svi mrze policiju" i "protiv, protiv, protiv kapitalista" dok je raspoloženje uzimalo mračnije tonove od mirnih prosvjeda ranije tijekom dana.

Uzdrmana mjesecima protuvladinih prosvjeda ove godine Francuska je rasporedila više od 13.000 policajaca kako bi osigurala da prosvjednici ne dođu ni blizu američkog predsjednika Donalda Trumpa i drugih čelnika i odobrilo prosvjede na 30 km od mjesta održavanja summita.

Tisuće protuglobalističkih aktivista, baskijskih separatista i "žutih prsluka" prohodalo je tijekom jutra od francuskog grada Hendayea do Iruna u Španjolskoj noseći natpise na kojima su pozivali na akciju protiv klimatskih promjena, prava homoseksualaca i pravedniji gospodarski modela. 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 25.08.2019.

    Iako se donekle slažem s prosvjednicima, jer nam svijet ide u k**** - u pogrešnom smjeru, no zaista me zanima koji postotak prosvjednika bi mogao reći nekoliko smislenih rečenica o potrebnim promjenama i konkretnim potezima. Mislim da je masa njih uključena jer im je bilo dosadno, a nikako da se okupi masa ljudi koja će javno iznijeti konkretne probleme i planove rješenja.

  • supradyne 25.08.2019.

    Europska Unija. Ahhahahahahhahaha

  • teufik 25.08.2019.

    Ove "G7 Nations" su sve isprane i izgledaju poput "starih prostitutki" koje se natječu na natjecanju ljepote s "mladim djevojkama" !

Komentiraj...
Vidi sve komentare