To je to što me zanima!

Policija u BiH pronašla krivca za ubojstvo staro 27 godina

Bosanskohercegovačka policija pomogla je njemačkoj policiji rasvijetliti slučaj ubojstva počinjenog još prije 27 godina. Kao počinitelja identificirala je muškarca po imenu Benan Dorić
Vidi originalni članak

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u utorak je medijima dostavljeno kratko priopćenje u kojemu stoji kako su njemačkim pravosudnim tijelima ustupili podatke o identitetu osobe koja je 1990. u Njemačkoj počinila ubojstvo.

"Potvrđen je identitet počinitelja kaznenog djela i rasvijetljeno ubojstvo počinjeno prije 27 godina", stoji u priopćenju uz pojašnjenje kako je počinitelj bio obuhvaćen istragom u predmetu "Lutka".

SIPA nije objavila identitet počinitelja navodeći samo kako je riječ o osobi koja je procesuirana i u BiH.

Lokalni su mediji objavili kako je riječ upravo o Benanu Doriću. On će ipak ostati bez zaslužene kazne jer je počinio samoubojstvo 2014. i to nakon što je osuđen na godinu i pol zatvora.

Portal Faktor podsjeća kako je Dorić osuđen jer je izazvao eksploziju u kojoj su ozlijeđene njegova majka i supruga.

Kako je on bio uhićen zbog povezanosti s organiziranim kriminalom u policijskim bazama su se našli njegovi osobni podaci uključujući DNK pa se usporednim analizama pokazalo kako je baš Dorić odgovoran za ubojstvo tada 48-godišnjeg trgovca Eberharda K. počinjeno u okolici Muenchena.

Višestruki ubodi, vezan električnim kabelom

Njega je policija 1990. pronašla  mrtvoga u stanu u mjestu Unterhachingu. 

Na tijelu su pronađeni višestruki ubodi, a muškarac je bio vezan električnim kabelom. Tijelo je već bilo u fazi raspadanja jer je pronađeno gotovo dva tjedna nakon ubojstva. Pretpostavka je bila kako je ubojstvo povezano s organiziranom prostitucijom no potraga za izravnim počiniteljem ostala je bez rezultata više od četvrt stoljeća.

Slučaj je ponovo otvoren  2006. pri čemu je pronađen i DNK uzorak počinitelja no prvotna usporedba s međunarodnim bazama podataka ni tada nije dala rezultate. Novi pokušaj uslijedio je 2016. i tada je utvrđeno kako se DNK ubojice pronađen na mjestu zločina podudara s onim kojim je raspolagala policija u BiH.   

Idi na 24sata

Komentari 2

  • audi 2.0 16.08.2017.

    Je je...mos mislit. Sad su se oni nasli pravit pametni

Komentiraj...
Vidi sve komentare