To je to što me zanima!

Policija u Oaklandu uhitila 400 prosvjednika, četiri ozlijeđena

Iz policije tvrde da su prosvjednici bacali kamenje i druge predmete dok aktivisti tvrde kako je policija na njih cijeli dan bacala suzavac iako nisu radili nerede
Vidi originalni članak

Čak 400 prosvjednika pokreta Occupy Oakland policija je uhitila tijekom nedjeljnih demonstracija, piše Reuters. Prosvjednici su okupirali gradsku vijećnicu i zapalili američku zastavu. Tvrde kako ih je policija napala bez razloga.

- Cijeli dan su bacali suzavac na nas. Mi smo samo hodali, nismo bacali ništa - rekla je jedna od aktivistica.

Iz policije tvrde da su prosvjednici bacali kamenje i druge predmete. Izvijestili su o tri ozlijeđena policajca, jednom ozlijeđenom prosvjedniku i tri uništena automobila. Glasnogovornica policije rekla je kako su razbijeni i neki izlozi. 

Prosvjedi protiv ekonomske neravnopravnosti počeli su na Wall Streetu u rujnu 2011. godine i proširili se na cijeli SAD, ali i druge zemlje svijeta. Prosvjednici u SAD-u od predsjednika Baracka Obame traže da predloži veće poreze za najbogatije. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sauzer 30.01.2012.

    heh,Soros i banda su čvrsti orasi,ne daju se.

  • user_68632 30.01.2012.

    Policijska gamad, najveći neprijatelji naroda. Tako će i nas mlatiti za koju godinu kada SDP povisi PDV na 35 %. Od naših plaća se financira njihova plaća, a na prosvjedima nas mlate, Vladini podanici.

  • JunFan 30.01.2012.

    Demokracijaaaaaaaa!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare