To je to što me zanima!

Policija u Washingtonu ubila mladog Afroamerikanca

Slučaj se dogodio nakon višemjesečnih prosvjeda protiv policijskog nasilja diljem SAD-a i samo dva dana pošto je losangeleska policija ustrijelila crnca na biciklu
Vidi originalni članak

Washingtonska policija je u srijedu ustrijelila crnca u trenutku dok se zemljom širi neviđen val prosvjeda protiv rasizma i policijskog nasilja.

Vlasti su objavile da su policajci nešto poslije 16.00 sati (22.00 sata po srednjoeuropskom vremenu) bili na jugoistoku grada gdje su se raspitivali o "naoružanom muškarcu u automobilu".

TAKTIKE ZASTRAŠIVANJA Oregon tužio američku vladu zbog pritvaranja prosvjednika: To rade nasilno i bez opravdanja

- Kada su se približili vozilu, neki su uspjeli pobjeći a policajac je zapucao i ubio jednu osobu - rekao je načelnik policije u američkoj prijestolnici Peter Newsham na tiskovnoj konferenciji.

- Mislimo da je ta osoba imala oružje u tom trenutku - dodao je rekavši da su na mjestu događaja pronađena dva komada oružja.

Žrtva je "mladi Afroamerikanac", rekao je za medije Trayon White, gradski vijećnik, pozivajući na objavu snimki policijskih kamera.

- Neće se izvući samo tako, ne dopustite medijima da prešute taj slučaj - istaknuo je mjesni ogranak pokreta Crni životi vrijede, pozivajući da se na tom mjestu održi prosvjed.

ZALETIO SE U GOMILU Umrla prosvjednica koju je udario automobil u Seattleu

Slučaj se dogodio nakon višemjesečnih prosvjeda protiv policijskog nasilja diljem SAD-a i samo dva dana pošto je losangeleska policija ustrijelila crnca na biciklu.

U srijedu je obitelj Daniela Prudea, crnca koji je u ožujku, gol i u lisičinama, umro od gušenja u rukama newyorške policije, tražila da se krivce privede pravdi.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Borna.2 03.09.2020.

    Puno više koristi bi BLM postigao da radi na edukaciji crnaca i širenju svijesti da se trebaju pridržavati zakona.

  • z,fz,id 03.09.2020.

    da li je skateboard naoružanje,kad te odvale po glavi s željeznim dijelom i otvore tu lubanju🤔

  • Trump Jong Un 03.09.2020.

    Šta glumi onaj crnac na biciklu ? Mislio je samo tako uz bijelca proć a bez da pozvoni ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare