To je to što me zanima!

Policija uhitila šestoricu dilera: Prodavali kokain, marihuanu...

Ovim radnjama su pribavili znatnu materijalnu protupravnu imovinsku korist, od čega su dio koristili za nabavku novih količina droga, a dio podijelili i zadržali
Vidi originalni članak

Služba kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Upravom kriminalističke policije MUP-a te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provela je akciju kodnog imena "Solinjanka“. Dugotrajno i složeno kriminalističko istraživanje provedeno je nad šestoricom hrvatskih državljana, starosti između 19 i 47 godina radi sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a u vezi s kaznenim djelom počinjenje kaznenog djela u sklopu zločinačkog udruženja.

Uz ova kaznena djela prvoosumnjičenik, hrvatski državljanin u dobi od 43 godine sumnjiči se i za počinjenje kaznenog djela omogućavanje trošenja droga.

Sumnja se da je prvoosumnjičenik od 19. lipnja prošle do 19. lipnja ove godine povezao u zločinačko udruženje druge osumnjičenike na području Rijeke i Splitsko-dalmatinske županije radi neovlaštene nabavke i prodaje droga, prvenstveno droge heroin, ali i drugih vrsta droga kao što su marihuana, kokain i amfetamin. U navedenom razdoblju drogu su nabavljali u inozemstvu u više desetaka navrata pri čemu su pribavili sveukupno nekoliko kilograma droge heroin te različite količine marihuane, kokaina i amfetamina.

Nabavljenu drogu su neovlašteno posjedovali, nudili na prodaju i posredovali u kupoprodaji, skladištili, miješali, testirali, prepakiravali te je prodavali drugim osobama s područja Primorsko-goranske, Splitsko–dalmatinske i Šibensko-kninske županije te Zagreba.

Ovim radnjama su pribavili znatnu materijalnu protupravnu imovinsku korist, od čega su dio koristili za nabavku novih količina droga, a dio podijelili i zadržali.

Po završetku kriminalističkog istraživanja Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta je kaznena prijava protiv šestorice osumnjičenika, dok su četiri osumnjičenika predana pritvorskom nadzorniku - izvijestila je PU primorsko goranska.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ivb13 14.11.2018.

    Ne kaze se prodaje droge vec mijenjanje gudre za lovu

  • MilanBabic 21.06.2018.

    Koliko dugo su hrvatski drzavljani samo da otvore opg i onda pobjegnu u bosnu srbiju

  • Dijagnoza 20.06.2018.

    Super, sad jos samo doznaj i izvuci informacije od istih tko im dobavlja drogu i od koga su ju nabavili da mogu preprodavat.. Cisto sumnjam da se uzgaja na podrucju dalmacije i primorja, ali taman i da se uzgaja, djeluj.. Kad je vec ilegalno i neoporezovano, nema nikakvog smisla da ne procesuiras uzrocnike pojave koju smatras negativnom, i da zanemarujes izvor svega..

Komentiraj...
Vidi sve komentare